Новини

Тренінг для працівників Міського клінічного перинатального центру

 В Міському клінічному перинатальному центрі  провели тренінг-заняття з надання домедичної допомоги.

Проводив заняття Яцків Володимир – волонтер,  інструктор військово-медичної допомоги формату  DCC та викладач Івано-Франківського медичного фахового коледжу.  

Медикам перинатального центру розповіли  та показали, як надати першу допомогу при пошкодженні кровоносних магістральних судин, як правильно затягувати турнікет та джгут Есмарха, як зупиняти кров бинтом Celox та гідрогелевими пов’язками, як користуватись Ізраїльським бандажем та інше.

Крім того,  інструктор розповів, як можна витягнути поранину людину з поля бою та зафіксувати її в безпечному положенні.

«Аптечка з усіма засобами під рукою є не завжди. Тоді починаємо імпровізувати. Замість джгута можна використати шкіряний ремінь, правильно його склавши, лямку від наплічника та інші матеріали. Варто вдома поекспериментувати з речами, які є довкола, щоб відчути який тиск має бути на руці чи нозі, щоб кровотеча спинилась»,- зазначає волонтер.

Такі заняття безумовно потрібні в умовах воєнного часу, адже ми не знаємо, коли війна прийде у рідне місто, а потрібно до неї бути готовими.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165