Новини

Для вступників після 9-го класу завершується прийом заяв і розпочалися індивідуальні усні співбесіди

     14 липня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі одночасно розпочалася індивідуальна усна співбесіда з української мови для осіб, які в цьому році вступають на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра за регіональним замовленням на основі базової середньої освіти (9 класів), і завершується прийом заяв і документів від вступників після 9-го класу. Міністерством освіти і науки України на один день було продовжено прийом заяв, до 18 години 14 липня. Загалом до ІФМФК заяви подали 310 вступників після 9-го класу, в тому числі на місця регіонального замовлення і на контрактні місця.
     Цьогорічна вступна кампанія у закладах фахової передвищої освіти і вищої освіти суттєво відрізняється від попередніх років. І якщо, забігаючи наперед, зазначимо, що для абітурієнтів на регіональне замовлення проходження вступного випробування у формі індивідуальної усної співбесіди з української мови є легшим за складання кількох вступних екзаменів з різних предметів, то для членів приймальної комісії уже сам процес прийому заяв викликав труднощі і став своєрідним випробуванням.
     За словами відповідального секретаря приймальної комісії ІФМФК Ірини Гафійчук, складно було з електронними заявами, бо вступники мало ознайомлені з методикою подачі електронних заяв через особисті електронні кабінети, не вивчали інструкції, іноді помилково подавали заяви в інший заклад. Довелося багато інформувати по телефону, у спільноті у вайбері, повідомляти про співбесіду, нагадувати, уточнювати, відповідати на численні дзвінки. Як зізнається Ірина Іванівна, дуже бракує живого спілкування, і це відчутно. Додаткові складності спричинили затримки з роз’ясненнями з боку Міністерства освіти і науки, які надійшли буквально в останні дні перед початком співбесіди.
     Загалом серед цьогорічних вступників не лише представники Прикарпаття і сусідніх областей, а й особи з особливо небезпечних територій, з тимчасово окупованих територій – всі з свідоцтвами державного зразка, багато є внутрішньо переміщених осіб. Всі вони складатимуть співбесіду в очному форматі.
     Сформовано 16 груп, в кожній по 16-18 вступників, оскільки подано багато заяв. У день співбесіду мають по дві групи.
     Кожний вступник вибирає білет методом жеребкування, білет містить 12 завдань. На їх опрацювання відведений певний час. А під час співбесіди абітурієнт «захищає» свої завдання, дає відповіді екзаменаторам. І одразу отримує оцінку.
     За результатами першого дня індивідуальної усної співбесіди з української мови незадовільних оцінок немає. Екзаменатори відзначають гарні результати, не зважаючи на дистанційне навчання. У свою чергу вступники задоволені форматом екзаменаційних білетів, ніхто не скаржиться на дуже складні завдання. Ставлення до всіх вступників доброзичливе. І як результат – вони виходять після спілкування з екзаменаторами з посмішкою, без натяку на сильний стрес.
     Це вперше вступні випробування проходять з одного предмету і у формі індивідуальної усної співбесіди. В ІФМФК вирішили, що це буде співбесіда з української мови з огляду на складності навчання в умовах воєнного стану, та і важливості знання рідної мови, якою повинен володіти кожний майбутній фахівець.
      І вперше за більш як у 82-річну історію коледжу вступні випробування проходять в умовах війни, розв’язаної путіним проти України. Вже під час складання співбесіди у першій групі лунав сигнал повітряної тривоги, однак переривати вступне випробування не довелося. Бо для проведення співбесіди в ІФМФК створені безпечні умови. Вона проводиться в облаштованому під аудиторні заняття укритті, де є не лише вода і аптечки, але й солодощі для вступників, поки вони чекають своєї черги.
     Результат індивідуальної усної співбесіди є конкурсним балом вступника для участі в конкурсі на місця регіонального замовлення. А конкурсний відбір на навчання за кошти фізичних осіб (контрактна форма навчання) здійснюватиметься за результатами розгляду мотиваційних листів.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165