Новини

Перед початком нового навчального року – засідання педради

     За день до офіційного початку нового 2023-2024 навчального року, 31 серпня, в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулося розширене засідання педагогічної ради. Традиційно йшлося про підсумки попереднього навчального року і завдання на наступний.
    Перша особливість – засідання педради проходило в оновленій актовій залі. Під час канікул тут замінено підлогу і систему опалення, зроблено ремонт, сходи для виходу на сцену, спеціальні лавки для хору. Першими побачити залу змогли члени великої педагогічної ради. Було також представлено нових викладачів, які поповнили колектив.
     Заслухано звіт директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка про проведену роботу за 2022-2023 н. р. Цей рік був непростим з огляду на московсько-українську війну, але, за словами директора, попрацювали плідно, гарно. Кілька слів про випускників, які цьогоріч завершили навчання: 47 вступили у вищі навчальні заклади і продовжують навчання, 77 уже працюють.
     У 2023-2024 навчальному році студентську родину ІФМФК поповнили 299 дівчат і юнаків, які здобуватимуть освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра. Звіт приймальної комісії про проведену роботу з прийому здобувачів освіти на навчання у 2023 році доповідала відповідальний секретар приймальної комісії Альона Миколаївна Валовіна. Велика кількість абітурієнтів, які виявили бажання стати студентами Івано-Франківського медичного фахового коледжу (475 заяв), свідчить про популярність найстаршого на Прикарпатті медичного освітнього закладу (в наступному році буде 85) і одного з найавторитетніших сьогодні в Україні.
     Вступні випробування проходили у формі співбесіди з української мови. До неї було допущено 335 абітурієнтів, здавало – 312 осіб, 6 вступників отримали незадовільні оцінки. Зарахування  на навчання відбулося рейтинговими списками.
     Набір студентів в межах ліцензійного обсягу повністю виконаний. За кошти державного (регіонального) бюджету прийнято відповідно на спеціалізації Сестринська справа –  93 осіб і Лікувальна справа – 92 осіб. Ще 69 студентів на основі базової середньої освіти (9 класів) прийнято на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб (контрактне навчання). На основі повної середньої освіти (11 класів) за конкурсом мотиваційних листів прийнято на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на спеціалізації Акушерська справа – 18 осіб, Лікувальна справа – 11 осіб та Сестринська справа – 17 осіб. Сформовано вісім груп в яких не більше 32-х студентів, окрема акушерська група – 18 студентів.
     Наступне питання порядку денного педради – «Основні завдання та особливості освітнього процесу в коледжі в 2023-2024 н. р.». З інформацією виступила заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук. Розпочала виступ з надії на якнайшвидшу Перемогу та закінчення воєнного стану і з побажання плідної роботи в новому навчальному році.
     Про деякі особливості: навчання на всіх курсах проводитиметься в очному форматі; освітній процес проходитиме у дві зміни та у форматі семи пар; пари триватимуть по годині замість півтори, але ці 20-25 хвилин не «пропадатимуть», вони відводяться на консультативні заняття; для випускного IV курсу заняття по максимуму проходитимуть на клінічних базах.
     У неділю, 3 вересня, відбудеться посвята у студенти Івано-Франківського медичного фахового коледжу, а навчання першокурсників розпочнеться з понеділка, 4 вересня. Для інших курсів 1 і 2 вересня відбудеться дистанційна начитка лекцій. З 4 вересня в ІФМФК на всіх курсах розпочнеться повноцінне навчання у традиційному очному форматі. Завершиться осінній семестр 22 грудня, з 25 грудня розпочнуться канікули.
     На виховні аспекти діяльності викладачів, керівників груп звернула увагу заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук.
     Для першокурсників перші місяці навчання у коледжі є періодом адаптації до нового формату освітнього процесу. Тому важливо їх «навчити вчитися», комунікувати з викладачами і однокурсниками (останні роки дистанційного навчання у школі не могли не позначитися на міжособистісному спілкуванні), психологічно підтримувати один одного в умовах стресів і хвилювань воєнного часу, повітряних тривог. Значною мірою адаптація залежить від особистої налаштованості кожного першокурсника на сумлінне навчання та від взаємодії «чарівного трикутника» – студентів, викладачів, батьків. Втім, співпраця, сумлінне навчання (свій фронт), психологічна і емоційна підтримка важливі для усіх, незалежно від курсу – чи першокурсники, чи випускники.
     По кожному питанню порядку денного розширеного засідання педагогічної ради виступав директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. На завершення він побажав усім здоров’я, професійної реалізації як фахівців і освітян, закінчення війни і нашої Перемоги. Гарного нового навчального року усім!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165