Новини

Розпочалися вступні іспити – одразу два за один день.

13 липня завершився прийом заяв та документів для вступу в ІФБМК від абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу) і 14 липня розпочалися вступні випробування.
Насамперед відзначимо, що у порівнянні з попередніми роками у коледжі збільшилася кількість регіонального замовлення. На спеціалізацію «Лікувальна справа» при плановому обсязі до 70 студентів (в тому числі регіональне замовлення 40) прийнято 146 заяв. На спеціалізацію «Сестринська справа» при плановому обсязі до 195 студентів (в тому числі регіональне замовлення 125) прийнято 242 заяви. За два тижні у приймальну комісію прийшло 260 фізичних осіб – це один з найкращих результатів в Україні.
З вівторка, 14 липня, для абітурієнтів розпочалася найвідповідальніша пора – вступні випробування.
У зв’язку з коронавірусом як при прийомі документів від абітурієнтів, так і при вступних екзаменах і вступникам, і їхнім батькам, і працівникам приймальної комісії доводиться дотримуватися певних санітарно-гігієнічних умов: засоби індивідуального захисту, соціальна дистанція, температурний скринінг, дезінфекція рук. У залі, де проходять іспити, встановлені бактерицидні рециркулятори та відеонагляд. Робочі місця зроблені з дотриманням соціальної дистанції. Кожен вступник повинен бути у масці, коледж подбав про достатню кількість індивідуальних засобів захисту. Звичайно, це незвично і, можливо, дещо незручно. Але, за словами відповідального секретаря приймальної комісії ІФБМК Ірини Гафійчук, вдячні усім за розуміння, бо такі санітарно-гігієнічні умови є вимушеними в умовах карантинних обмежень.
З огляду на це розробили і графік екзаменів. Щоб зайвий раз не їздити у коледж і щоб зменшити контакти, вирішили зробити в один день обидва екзамени: з української мови та з біології. Перший – саме з української мови. Директор Івано-Франківського базового медичного коледжу, випускник цього навчального закладу Володимир Стасюк переконаний, що «мова – це не екзамен, це спосіб існування, адже кожен повинен добре знати рідну мову».
Вступники мають 12 тестових завдань з української мови і 24 з біології. З обох предметів кількість завдань дещо менша, як в минулому році. На складання кожного іспиту відводиться по годині. Між екзаменами 30 хвилин перерви – достатньо, щоб трішки відпочити, попити водички, заспокоїтись від одного іспиту і налаштуватися на наступний.
А результати будуть відомі вже до кінця дня. Це убезпечить абітурієнтів та їхніх батьків від хвилювань і безсонної ночі. Без прізвищ, але за номерами особових справ кожен вступник може побачити на сайті коледжу свої оцінки у той же день.
Вперше в цьому році оцінювання проводиться за 200-бальною системою, при цьому вперше введений сільський коефіцієнт.
Якщо у перший день екзамени складала одна група абітурієнтів, то наступного дня буде дві. Потім знову одна, і знову дві. У неділю вступні екзамени закінчаться, навіть швидше за дозволені терміни і 20 липня будуть оприлюднені рейтингові списки.
Як зазначив директор ІФБМК Володимир Стасюк, ті, хто в цьому році стане студентом, вперше здобуватимуть освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра. У коледжі сподіваються, що це будуть мудрі, відповідальні, старанні студенти, які обдумано вибрали свій майбутній фах.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165