Новини

Вступний марафон: день четвертий

         Є у студентів така традиція – називати «екватором» половину терміну навчання у коледжі чи університеті. Стосовно вступної кампанії в ІФБМК, то, умовно кажучи, більше половини абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу) її уже пройшло. Найбільше, що тішить: за три попередні дні немає незадовільних оцінок.
         І ось четвертий день вступних випробувань. Складали їх дві групи – 5-а і 6-а. Результати будуть відомі сьогодні, але сподіваємось, що така добра традиція буде продовжена.
        Ми ж трошки звернемося до цифр. Загалом на цьогорічну вступну кампанію сформовано дев’ять груп. А заклад протягом понад десять років набирає в основному сім груп після 9-го класу. Івано-Франківському базовому медичному коледжу затвердили регіональне (державне) замовлення на підготовку кадрів після 9-го класу – 165 місць. На ці 165 місць є 260 фізичних осіб – це один з найкращих показників в Україні. Це означає, що ще буде контрактна форма навчання, тоді як деякі коледжі не можуть набрати достатню кількість студентів на державну.
       Втім, навчальний заклад свідомо йде на скорочення контрактників, а тим більше у світлі епідемій, коли переповнені заклади ставатимуть не лише немодними, а й недоцільними. Це дасть змогу за рахунок зменшення кількості ще більше посилити якість підготовки майбутніх фахівців. Наразі поступово переходимо на рейки державного замовлення. А сильно скорочуватися не вийшло б навіть при великому бажанні, бо, як дехто жартує, «народ не відпускає», багато вступників обирають саме ІФБМК.
        Для ілюстрації – життєва історія уже з цьогорічного прийому. Дві дівчинки з одного села сусідньої області здали документи в ІФБМК. Обидві відмінниці, серйозні, розумниці – таким радий будь-який навчальний заклад. Паралельно вирішили спробувати свої сили в аналогічному коледжі у своїй області, але в районному центрі. Там їм повідомили, що вони вже зараховані до коледжу, перевагами називали те, що додому звідти ближче, обіцяють стипендію і гуртожиток. Тож одна дівчинка забрала свої документи з приймальної комісії ІФБМК за день-два до вступних випробувань у нас. Її ж землячка, якій теж надійшла така пропозиція, вирішила складати екзамени у нас, бо хоче вчитися в обласному центрі.
        Директор ІФБМК Володимир Стасюк вважає таку ситуацією «неправильною боротьбою за дітей» – це щодо колег з іншого навчального закладу  і «логічним рішенням другої абітурієнтки» – це щодо  навчання в ІФБМК.
       «Навчатися в обласному центрі, в Івано-Франківському базовому медичному коледжі – це наперед думати про якість освіти», – переконаний Володимир Васильович.
        І це підтверджує 80-річна історія коледжу та сучасні його досягнення: від традицій викладання у найстарішому медичному навчальному закладі Прикарпаття до сучасних інноваційних технологій навчально-освітнього процесу і до можливостей практичного оволодіння навичками майбутнього фаху. Клінічні бази коледжу знаходяться у більш як двадцяти лікувальних закладах Івано-Франківська. Кращі студенти мають змогу проходити стажування в німецькому місті Потсдам, куди потім їх радо запрошують на роботу. Шість разів представники ІФБМК ставали переможцями Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності «Ескулап».
        До таких індивідуальних досягнень додаються і колективні. За даними ДПА коледж займає перші сходинки в рейтингу серед інших закладів фахової передвищої освіти. Традиційно студенти показують один з найкращих результатів, вищий за національний, на ліцензійному інтегрованому іспиті «Крок.М», навіть у час карантину. Не зважаючи на той же карантин, у коледжі не відмінялося навчання, воно проходило за розкладом, хіба що дистанційно.
        Все це є вагомими аргументами, чому варто вибрати для навчання Івано-Франківський базовий медичний коледж. Як наголошує директор ІФБМК Володимир Стасюк, «наші випускники отримують не просто диплом як папірець, документ про ймовірну освіту, а диплом як еквівалент якості медичної освіти». Цей диплом має визнання і в Україні, і в Європі.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165