Новини

Розпочалися випускні екзамени у медсестер

     З 22 червня розпочалися державні комплексні кваліфікаційні екзамени у студентів IV курсу спеціалізації «Сестринська справа» Івано-Франківського медичного фахового коледжу.
     Якщо в минулому році через пандемію коронавірусу і карантинні обмеження випускні іспити довелося проводити у режимі онлайн на платформі Zoom, то тепер проходять вони у звичному очному режимі. Це тим більш важливо, адже студенти випускного курсу здають практичні навики – а це майбутня їхня робота.
     Попередньо 14-16 червня у 190 студентів спеціалізації «Сестринська справа» відбувся захист переддипломної практики. Під час диференційованого залізу кожен студент повинен був продемонструвати вміння робити ін’єкції, зондові маніпуляції, найпростіші фізіопроцедури, накладати джгут і різні види пов’язок, проводити хірургічну обробку рук. Крім стандартних практичних навичок були введені ще чотири додаткові, які студенти здавали в медпункті коледжу та в тренажерних кабінетах в процесі підготовки до захисту переддипломної практики: внутрішньовенні струминні і внутрішньовенні краплинні ін’єкції, серцево-легенева реанімація на спеціальному манекені, знімання електрокардіограми.
     За словами заступника директора з навчально-виробничої роботи Ярослава Олександровича Гарка, попри те, що значна частина навчального процесу через пандемію коронавірусу і карантинні обмеження проходила у дистанційному режимі, загалом студенти показали достатній рівень знань і вмінь. Це стосується і обов’язкових чотирьох навиків.
     Як і захист переддипломної практики, державні комплексні кваліфікаційні екзамени проходять в тренажерному кабінеті. Першого дня до іспитів приступили студенти груп IV-2 (з 8 години) і IV-3 (з 13 години). Екзаменаційну комісію спеціалізації «Сестринська справа» очолює головна медична сестра КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» Ольга Романівна Мікула, колишня випускниця ІФМФК.
     У майбутніх медсестер екзамен має три складові – медсестринство в терапії, медсестринство в хірургії, медсестринство в педіатрії. Як і під час захисту переддипломної практики, студенти демонструють рівень володіння практичними навиками. З 36-40 задач, витягнувши свій білет, кожен повинен поставити медсестринський діагноз, скласти план лікування і план обстеження, надати невідкладну допомогу – і, виходячи з цієї задачі, відпрацювати практичні навики.
     Підсумкова оцінка за державні іспити виводитиметься з оцінок за окремі медичні дисципліни (комплексний кваліфікаційний екзамен) та результатів ліцензійних інтегрованих іспитів Крок.М. Саме сьогодні надійшли результати Кроку.М. студентів спеціалізації «Сестринська справа», який вони складали 8 червня. Середній бал 90,8 – це високий результат.  А найкращий результат з одинадцяти субтестів випускники сестринської спеціалізації ІФМФК показали з медсестринства у внутрішній медицині – 95,8. Традиційно у нашому коледжі результати Кроку.М. є вищими за національні показники. Сподіваємось, так буде і цьогоріч.
     А через тиждень у студентів буде випускний. Навчання завершиться, розпочнеться праця за обраним фахом.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165