Новини

Вступні іспити у дев’ятикласників: зручно, безпечно, доброзичливо

     В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі продовжуються вступні іспити для вступників на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу). 15 липня – день другий, ще одна група.
     Коли чуєш нині: літо – гаряча пора, то таки погоджуєшся і додаєш, що дуже. Бо надто вже спекотно. А для абітурієнтів і їхніх батьків це гаряча пора ще й в переносному значенні, адже проходять вступні випробування у тих, хто після дев’ятого класу вступає у коледж.
     Оскільки документи в ІФМФК подали понад 300 абітурієнтів, сформовано 10 груп. Вступні випробування триватимуть до 23 липня, без вихідних. У порівнянні з минулим роком, коли в деякі дні іспити складали по дві групи, цьогоріч графік складено так, що щодня іспити має одна група.
     Минулий рік був ще й особливим через пандемію коронавірусу. І абітурієнтам, і працівникам приймальної комісії, і батькам довелося дотримуватися певних санітарно-гігієнічних умов: засоби індивідуального захисту, соціальна дистанція, температурний скринінг, дезінфекція рук. Попри те, що зараз карантинні обмеження зняті і тішить статистика, особливо коли вона стає «нульовою» (без нових випадків захворювання і без летальності), все ж і тепер варто дотримуватися таких вимог. У залі, де проходять іспити, у холі і в коридорі встановлені бактерицидні рециркулятори, в туалетах є санітайзери,  тепла вода, рідке мило, сушка для рук.
     Закупили і встановили також кулер для води. На перерві можна випити водички – при такій спеці, та ще й при хвилюваннях (які іспити без них?) це не буде зайвим.
     Та й батькам це зручно, бо і туалет для них відкритий, і кулером можна скористатися. «Вболівати» за своїх дітей вони можуть на території коледжу, де є зручні лавочки і тінисті куточки. Навіть квіти на клумбах, яких багато, наче заспокоюють, додають домашнього затишку. Контактів з дітьми на ці дві з половиною години не буде, але якщо комусь здається, що така підтримка «на відстані» допомагає, то чому б не створити для батьків нормальні умови – вирішили у коледжі.
     За словами директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка, при проведенні вступних випробувань основними є два моменти: забезпечення відповідних санітарно-епідемічних умов і доброзичливе ставлення до вступників з боку адміністрації коледжу і викладачів.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165