Новини

Шостий день вступних іспитів для дев’ятикласників  

     19 липня – шостий день вступних випробувань. В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі тривають вступні іспити для абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу).
     Рівно рік тому, 19 липня, для тодішніх абітурієнтів ІФМФК вступний марафон фінішував. Бо і груп вступників було менше, і графік екзаменів дещо відрізнявся. Тоді чергувалося: один день – одна група, наступний – дві групи, потім знову одна і знову дві. Цьогоріч від такої практики вирішили відмовитися, бо навантаження на викладачів, які перевіряли тестові завдання, було завеликим. Тим більше, як і тепер, результати іспитів повідомляли у той же день, коли абітурієнти їх здавали.
     Тому вирішили – в один день екзамени складає одна група. Одразу два іспити. І справа не лише в тому, що не потрібно двічі їздити чи йти у коледж. Важливий ще і такий морально-психологічний аспект: абітурієнт налаштований на складання одразу двох іспитів, і навіть якщо перший екзамен написав не дуже добре (він ще цього не знає, буде відомо лише ввечері), однаково йде на другий. Раніше ж низька оцінка декого спонукала опустити руки і відмовитись від наступного екзамену. Та здаватись ніколи не варто.
     Тому батькам важливо заспокоїти своїх дітей (по великому рахунку вони таки ще діти) і водночас налаштувати на вдумливу працю, наголосити, що треба зосередитися на завданнях, уважно читати їх, не поспішати. Добрим словом і підбадьорюванням намагаються підтримати вступників і представники приймальної комісії, які ставляться доброзичливо до майбутніх студентів. Тестові завдання не є надскладними чи виходять понад навчальну програму. Інша справа, що у дев’ятикласників ще немає великого досвіду складання тестів, вони не проходили через ЗНО, як одинадцятикласники. Але ж вони вже школу змінюють на коледж – а це вищий рівень освіти.
     Кожний новий день вступних випробувань починається однаково з фойє коледжу: температурний скринінг, реєстрація, отримання аркушів результатів вступних випробувань (екзаменаційних листків), де потрібно звірити прізвище-ім’я, фотографію. При цьому абітурієнти і представники приймальної комісії повинні бути у захисних масках. В аудиторії, де пишуть тестові завдання, маски можна зняти. Тут встановлені бактерицидні рециркулятори, кондиціонер. При цьогорічній спеці це важливо. З шести днів сьогодні вперше був дощ під час екзаменів.
     Як свідчить половина пройденого вступного марафону, незадовільних оцінок нема, багато абітурієнтів отримали високі оцінки – 11 і 12.
     Нагадаємо, що в цьому році заяви і документи на вступ в ІФМФК подали 300 абітурієнтів, що на більш як 40 осіб переважає минулий рік. Це найбільший показник за попередні часи, що свідчить про авторитет Івано-Франківського медичного фахового коледжу і довіру до нього з боку батьків і дітей.
Пресцентр коледжу.

           

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165