Новини

Онлайн-екзамен з гінекології у майбутніх акушерів

     Ще один екзамен 9 листопада складали студенти 7 групи четвертого курсу спеціалізації «Акушерська справа» Івано-Франківського медичного фахового коледжу – «гінекологія та репродуктивне здоров’я».   
     Це випускна група, студенти якої через два місяці завершать навчання у коледжі. Тож семестрові екзамени, які передують державним випускним, дуже відповідальні. Тим більше, що обидві дисципліни – акушерство, яке здавали 4 листопада, і «гінекологія та репродуктивне здоров’я», що здавали 9 листопада, безпосередньо стосуються їхнього майбутнього фаху.
     У зв’язку з тим, що Прикарпаття зараз знаходиться у «червоній зоні» через пандемію коронавірусу, екзамени довелося проводити дистанційно. Спершу усі студенти проходили тестовий контроль на освітній платформі Moodle.
     А теоретична частина екзамену проводилася на платформі Zoom. Розпочалася вона з того, що студенти мали змогу побачити свої результати тестового контролю. Як зазначила екзаменаторка, викладачка акушерства і гінекології Мар’яна Дмитрівна Ільків, незадовільних оцінок нема, всі успішно справилися з першим етапом екзамену.
     З цим привітав студентів і заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко. Він відзначив, що краще було б, якби екзамен проходив у звичному очному форматі, але необхідно пристосовуватись до тих умов, які склалися з огляду на COVID-19. Тим більше, що в ІФМФК вже є позитивний досвід дистанційного навчання і проведення екзаменів. Ярослав Олександрович побажав успіхів студентам і на цьому екзамені.
     Теоретична частина екзамену з гінекології складалася з теоретичних питань, ситуаційних задач та практичних навичків. На платформу Zoom одночасно входило по двоє студентів, дотримуючись порядковості за алфавітом. За під’єднанням до екзамену спостерігала і відповідала староста групи.
     Кожний студент вибирав номер білета на віртуальному барабані, вказуючи рядок і колір квадратика. На підготовку виділялося по 5-6 хвилин. Відеокамеру студент у той момент не відключав, щоб можна було бачити, як він чи вона готуються до відповіді. Додаткові запитання екзаменаторки Мар’яни Дмитрівни Ільків та Ольги Володимирівни Шпільчук, розв’язання задачі, орієнтація в інструментарії допомагали визначити рівень підготовки кожного.
     Підсумкова оцінка за екзамен складалася з оцінок за тести, за теоретичну частину і за практичне завдання і була оголошена усім після відповіді останнього студента.
     З 10 листопада у студентів групи 4-7 спеціалізації «Акушерська справа» розпочинається переддипломна практика.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165