Новини

Знову перемога на обласному конкурсі поезії

     Успішно виступили на обласному конкурсі поезії серед студентів закладів фахової передвищої освіти представники Івано-Франківського фахового медичного коледжу. Знову можемо похвалитися – є перше місце.
     Конкурс, який організовує департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної держадміністрації, присвячений Дню української мови та писемності. Відбірковий етап відбувся у коледжі у жовтні і визначив кращих читців поезії на загальноколеджному рівні. А другий, фінальний етап проходив дистанційно 10 листопада. На ньому ІФМФК представляли студентки Світлана Гуцуляк, яка прочитала уривок з автобіографії Оксани Забужко (її готувала до виступу викладачка української мови та літератури Ярослава Гениківна Максимів), та Вікторія Ганущак, яка прочитала вірш Оксани Онофришин «Монолог ненародженої дівчинки» (готувала студентку викладачка української мови, літератури та зарубіжної літератури Мар’яна Василівна Струк).
     Загалом у фіналі взяли участь 44 студенти з 21 закладу фахової передвищої освіти Прикарпаття. Вони представили твори у двох номінаціях: «Патріотика» і «Лірика».
     Як зазначили організатори, конкурсанти у номінації «Патріотика» обирали здебільшого твори сучасних авторів, а в номінації «Лірика» найбільш виконуваною уже який рік поспіль була поезія Ліни Костенко. Конкурс виявив цікаві творчі особистості, які вразили високою майстерністю виконання, артистизмом, емоційним виступом, культурою виконавської майстерності та естетикою зовнішнього вигляду. І визначити кращих виконавців було непросто, адже студенти були талановиті, твори неповторні.
     Тим ціннішою є перемога представниці ІФМФК, студентки 5 групи ІІ курсу спеціалізації «Лікувальна справа» Вікторії Ганущак, яка здобула перше місце у номінації «Лірика».
     У листі, який надійшов на адресу ІФМФК з центру естетичного виховання, відзначено, що «творчо неповторно і естетично оригінально підійшли до оформлення свого відео представники Івано-Франківського медичного фахового коледжу Івано-Франківської обласної ради», вразили якісним відео, вдало підібраним репертуаром. Тож окремі слова подяки Олегу Євгеновичу Барзію, який допоміг зробити відеозаписи виступів, та заступниці директора з виховної роботи Наталії Валеріївні Мальованчук і методистці коледжу Наталії Андріївні Римар, які допомогли з вибором репертуару і долучилися до підготовки конкурсанток.
     Обласний конкурс читців поезії сприяє популяризації українського поетичного слова, заохочує до вивчення культури рідного краю, допомагає виявити обдаровану молодь серед студентів коледжів і технікумів.
     В останні роки традиційно наші студенти здобувають перемоги на такому прекрасному святі поезії. Дякуємо усім, хто гідно представив ІФМФК на конкурсі у цьому році і вітаємо з перемогою!
Пресцентр коледжу.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165