Новини

До Дня студента – засідання студентського самоврядування

     Другий рік поспіль представники Івано-Франківського медичного фахового коледжу взяли участь в онлайн-конференції на тему розвитку студентського самоврядування.
     16 листопада Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти Міністерства освіти і науки України запросив студентських лідерів, заступників директорів з виховної роботи коледжів, технікумів до участі в онлайн-засіданні студентського самоврядування «Формування позитивного бренду та іміджу закладу фахової передвищої освіти: діалог студентського самоврядування і стейкхолдерів». Символічно, що вирішили провести його напередодні Міжнародного дня студентів і, як прозвучало на конференції, в майбутньому планують такі зібрання проводити саме в листопаді. Тож не випадково з уст багатьох звучали слова вітань з таким святом і навіть на початку був пісенний подарунок від студента Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету, переможця конкурсу «Пісенний вернісаж» Олега Рибака.
     Згадали також історію свята, початки якого сягають 1893 року, коли відбувся міжнародний конгрес студентів. А після сумних подій у Чехословаччини 17 листопада 1939 року, коли студенти виступили проти гітлерівської окупації, у 1941 році було вирішено відзначати Міжнародний день студента. Сьогодні це не лише день веселощів, радості, а й день символічного об’єднання всіх навчальних закладів. Це підтвердила і онлайн-конференція студентського самоврядування. А оскільки до участі в ній зголосилося майже 600 осіб з 300 закладів освіти, то проводили її на двох платформах – у Zoom та на YouTube.
     Серед учасників заходу були і представники Івано-Франківського медичного фахового коледжу: голова студентського самоврядування ІФМФК, студентка 5 групи ІV курсу спеціалізації «Лікувальна справа» Христина Яворська та заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук.
     Основною темою обговорення був обмін досвідом співпраці студентського самоврядування з стейкхолдерами (зацікавленими сторонами, партнерами, роботодавцями, органами влади, громадськими організаціями). Така співпраця може бути тривалою, постійною, а може стосуватися якихось окремих проєктів, але вона сприяє підвищенню іміджу навчальних закладів, розвитку волонтерства, зростанню громадянської активності молоді. Йшлося також про налагодження співпраці з релігійними установами задля духовного виховання молоді, про діяльність школи лідерів, про участь у міжнародних проєктах, про різноманітні благодійні акції, про налагодження співпраці між освітніми закладами.
     Івано-Франківський медичний фаховий коледж теж має цікавий досвід співпраці з різними партнерами і у різних проєктах.
     На конференції було повідомлено про створення Telegram-каналу для студентського самоврядування – як майданчика для вивчення пропозицій і думок студентів та обміну досвідом. І прозвучав заклик «співпрацювати, щоб об’єднувати всю Україну, щоб разом виконувати нові проєкти».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165