Новини

Батьківські збори у групі 2-11

     У дистанційному форматі відбулися батьківські збори у групі 2-11 спеціалізації «Сестринська справа» Івано-Франківського медичного фахового коледжу. З батьками спілкувалися завідувачка медсестринського відділення Олеся Василівна Сухоручко та керівниця групи Олена Миколаївна Рудницька.
     Якщо у понеділок і вівторок на зв’язок виходили по три групи, відповідно близько 70-80 батьків на кожних зборах, то 24 листопада кількість менша, адже у групі 2-11 – 33 студенти, які прийшли на навчання в ІФМФК після одинадцятого класу. Як згодом зізналася керівниця групи Олена Миколаївна Рудницька, їй «пощастило, адже це дорослі діти, і це був їхній свідомий вибір майбутнього фаху». У групі є і такі, хто вже здобуває другу або і третю освіту. Уже на завершення зборів завідувачка медсестринського відділення Олеся Василівна Сухоручко теж позитивно оцінила цю групу і подякувала батькам «за дуже хороших студентів».
     Всі студенти успішно пройшли адаптаційний період, нема великих проблем з пропусками занять та їх відпрацюванням. За три місяці навчання вони мали години спілкування з директором ІФМФК Володимиром Васильовичем Стасюком, з практичною психологинею коледжу Мар’яною Валентинівною Усенко, а зі своїм керівником групи у них збори що два тижні плюс постійний зв’язок по вайберу.
     Водночас під час батьківських зборів прозвучав заклик власне до батьків: бути активнішими учасниками освітнього процесу, адже, як передбачає Закон України про освіту, студенти, викладачі і батьки є рівноцінними і рівноправними його учасниками, як три сторони одного трикутника. Батькам запропоновано долучатися до відвідувань занять (у коледжі є гарна практика взаємовідвідування занять викладачами, представниками адміністрації), телефонувати до викладачів, скористатися «скринькою довіри», куди можна писати про свої зауваження чи проблеми і доступ до якої має лише директор ІФМФК.
     Нагадали також батькам основні вимоги до студентів: готуватися до занять, одягати на заняття білі халати і бути на них «у вертикальному положенні, сидячи, а не лежачи у банному халаті».
     Олеся Василівна Сухоручко інформувала батьків про організацію навчання в останній перед канікулами місяць. З понеділка, 29 листопада, у групі 2-11 відновлюється очне навчання. На тиждень чи два – це вже залежатиме від епідситуації щодо COVID-19 в області. Як працювали вони під час дистанційного навчання, покажуть карантинні щоденники, що були своєрідним стимулом до праці.
     Навчатимуться студенти до 21 грудня, а з 22 по 28 грудня у них буде екзаменаційна сесія. Тож до 22 грудня повинні відпрацювати всі пропуски і отримати задовільні оцінки. Ще перед канікулами 29-30 грудня буде дистанційна начитка лекцій – і до 19 січня у студентів канікули.
     Олеся Василівна звернула увагу, наскільки важливі під час дистанційного навчання заняття фізкультурою, адже студенти обмежені в руховій активності, більше сидять, тому важливо виконувати вправи, які показував викладач. Водночас акцентувала увагу батьків на дотриманні санітарно-епідемічного режиму при виході на очне навчання. Якщо дитина хвора чи в родині хтось хворий на коронавірус – треба залишатися вдома. При перших ознаках хвороби одразу звертатися до сімейного лікаря («краще гіпердіагностика, ніж запустити хворобу»). Якщо потрібна допомога, можна звертатися у коледж. І не варто переживати, що дитина багато пропустить чи не довчить: студенти можуть підключатися до занять дистанційно або індивідуально відпрацьовувати, на сайті коледжу є графік додаткових консультацій.
     Керівниця групи Олена Миколаївна Рудницька повідомила, що за листопад студенти групи 2-11 пропустили 29 пар. Однак половина з них у студентки, яка стаціонарно лікувалася, у інших (і їх небагато) по 1-2-3 пари. Студенти іноді посилаються на «технічні проблеми», однак при підключенні батьків до зборів, як виявилося, ні у кого не виникло проблем. Таке собі ненав’язливе: контролюйте дітей, цікавтеся умовами, при потребі знайдіть можливість підсилити комп’ютер.
     Варто батькам цікавитися і пропусками. Всі студенти повідомлені про відпрацювання, адже без цього не будуть допущені до екзаменаційної сесії. За індивідуальним графіком студенти можуть відпрацювати по дві пари (чотири години) у день з поважної причини.
     На завершення зборів прозвучало побажання, аби студенти сприймали коледж, де вони навчаються, як свою родину. Тут завжди їх зрозуміють, підтримають, допоможуть.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165