Новини

Відеопрезентація  Програми Ausbildungsakademie BWE Ukraine

     Івано-Франківський медичний фаховий коледж як один з авторитетних закладів такого типу в Україні отримує чимало пропозицій про співпрацю з-за кордону: на проходження практики в лікувальних закладах, працю медсестрами у клініках. Пропозиція співпраці надійшла і від Програми Ausbildungsakademie BWE Ukraine. 2 грудня директорка української філії Програми Олена Клак провела для працівників та студентів ІФМФК відеопрезентацію на платформі Zoom.
     Одразу розставимо акценти: йдеться не про переманювання фахівців з України за кордон і обіцянки захмарних зарплат чи принад європейського життя в Німеччині та Швейцарії. Основний слоган, який супроводжував усю відеопрезентацію: «Легально працювати в Німеччині, щоб добре жити з родиною в Україні». Мається на увазі офіційна праця за контрактом, по 3-4 місяці або триваліше в Німеччині і відповідно на такий же термін вдома, в Україні.
     Річ у тім, що лише в Німеччині є 3,5 мільйона осіб похилого віку, які потребують опіки. Та бракує медичного персоналу для догляду за ними – опікунів і особливо медсестер. Бо в таких закладах – так вимагає законодавство Німеччини – половина медсестер повинні бути дипломованими, сертифікованами саме в цій країні. Тож Програма Ausbildungsakademie BWE Ukraine зацікавлена в українських медсестрах, які відзначаються хорошим рівнем фахової підготовки, а тому надає допомогу у визнанні їхніх дипломів медсестер і працевлаштуванні в Німеччині.
     Під час відеопрезентації детально йшлося власне про цю допомогу: вивчення німецької мови до рівня В2, завірення документів, іспит в Німеччині, щоб  стати екзаменованими медсестрами, документальне оформлення визнання українських медсестер (підтвердження диплому), офіційне працевлаштування на роботу.
     Найперше, звичайно, оволодіння німецькою мовою. Спочатку онлайн протягом кількох місяців, потім 2-4 тижні офлайн у Жовкві Львівської області, а ще згодом 3-6 місяців в Німеччині – все це безкоштовно, всі витрати Програма Ausbildungsakademie BWE Ukraine бере на себе. Як і безкоштовне оформлення документів, перепідготовка українських медсестер в німецькій клініці та підготовка до екзамену, який здають німецькі студенти, що вчилися три роки. А офіційне працевлаштування передбачає робочий контракт та робочу візу. При цьому роботодавець бере на себе всі витрати з проживанням, харчуванням, проїздом.
     Для учасників Програми Ausbildungsakademie BWE Ukraine вимога одна – сумлінно вчитися. При цьому слід усвідомлювати, що до своєї мети потрібно йти наполегливо і не очікувати «все й одразу». Якщо хочете, потрібна витривалість і глибинна мотивація. Українських медсестер цінують за кордоном за їхні практичні вміння, але про самі підходи до медсестринської праці в Німеччині, особливості, вимоги до фахівців можна буде дізнатися паралельно з вивченням мови. Згодом необхідно буде відпрацювати щонайменше три роки за контрактом. Але, як уже наголошувалося, це можливість поєднувати працю в Німеччині і в Україні, тобто бути поряд з родиною. Бо праця ця потрібна і поважна.
     Директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк подякував за цікаву презентацію і такі перспективи розвитку медичної кар’єри для сьогоднішніх студентів. Він розповів, що вже є позитивні приклади практики і стажування в німецьких клініках, визнання дипломів випускників Івано-Франківського медичного фахового коледжу за кордоном. Це ще раз підтверджує високий рівень освітнього процесу в ІФМФК.
     «У вас класна професія, ви завжди матимете роботу, – наголосила директора української філії Програми Ausbildungsakademie BWE Ukraine Олена Клак. – А робота за кордоном буде корисною для вашого становлення».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165