Новини

Перше в новому році засідання педагогічної ради

     Аналіз успішності в осінньому семестрі та підготовка до весняного семестру - основні теми першого у 2022 році засідання педагогічної ради Івано-Франківського медичного фахового коледжу, що відбулося 12 січня. Були розглянуті й інші питання, важливі для функціонування ІФМФК. Педрада проходила дистанційно на платформі Zoom.
     З початком нового року завжди пов'язують сподівання на краще. Хочеться, щоб було менше проблем і бід - і особисто у кожного, і у колективу. Між тим, за словами директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка,  "рік розпочали в поганому фінансовому становищі". Як уже повідомлялося на нараді-семінарі з керівниками груп, циклових комісій, зав. відділень, рішенням постійної комісії з питань охорони здоров'я обласної ради з бюджету коледжу на 2022 рік знято більше 3 млн. грн. і перекинуто на виконання заходів комплексної програми "Здоров'я населення Прикарпаття на 2021-2025 рр.". Очевидно, у депутатів своєрідне вміння рахувати чужі гроші і велика спокуса вирішувати проблеми охорони здоров'я за рахунок освіти ("трошки відщипнути"). Володимир Васильович поінформував, що підготовлені і відправлені головам обласної держадміністрації і обласної ради аналітичні листи, де аргументовано доводиться, чому це недопустимо. З цими листами викладачі можуть ознайомитися в методкабінеті, адже це позиція колективу коледжу.
     А наслідки такого рішення комісії облради під головуванням Андрія Яворського відчує кожний працівник ІФМФК, бо зменшуються заохочувальні виплати. Саме тому засідання педради розпочалося з такого повідомлення директора.
     А основним питанням був аналіз успішності за осінній семестр 2021-2022. Такий аналіз окремо по всіх курсах провели завідувачки відділень Альона Миколаївна Валовіна,  Мирослава Василівна Вацеба і Олеся Василівна Сухоручко.
     Критична ситуація на IV курсі спеціалізації "Лікувальна справа" - є студенти, які ще не ліквідували перездачі, є групи ризику щодо ліцензійного іспиту Крок.М. На таких студентів особливу увагу повинні звернути керівники груп. Важливо також, з огляду на майбутній Крок.М., усім студентам випускного курсу не просто писати тести, а проводити їх систематичний розбір. Іншими словами, " не зазубрювати, а розуміти". Значення Кроку.М. зростає ще й тому, що він тепер включений як третій екзамен ( плюс до двох предметів ЗНО) для вступу у виші за скороченою програмою. До речі, з такою пропозицією до вищих інстанцій зверталася адміністрація ІФМФК, тож це важлива перемога.
     Ситуація на І і ІІ курсах краща, бо у студентів в осінньому семестрі не було заліків та іспитів. Та другокурсників чекає ДПА у формі ЗНО. Зараз якраз проводиться реєстрація на пробне ЗНО.
     А от для третьокурсників семестр був важким. 27 студентів мали перездачі, у багатьох були пропуски - що тоді можна говорити про якість знань? На ситуацію намагалися впливати під час годин спілкування з директором і керівниками груп, під час зустрічей з групами ризику.
     Не так багато пропусків на ІV курсі, його названо "спокійнішим". Але висловлене побажання до викладачів клінічних дисциплін відпрацьовувати зі студентами виконання ін'єкцій, незалежно від предмету. А ще, як повідомив директор коледжу, практикуватимуть "відрядження" по двоє студентів на два дні у різні відділення медичних закладів працювати помічниками медсестер - "щоб вони могли відчути аромат, запах майбутньої професії".
     Заступниця директора з навчально-методичної роботи Олександра Денисівна Воєвода поінформувала, як розпочнеться весняний семестр. З 17 січня до навчання приступлять всі групи ІІІ і ІV курсів спеціалізації "Сестринська справа", 1 і 5 груп ІІІ спеціалізації "Лікувальна справа". З 20 січня вчитимуться студенти І і ІІ курсів, 7 групи ІІІ курсу та 1 і 5 груп ІV курсу. Навчання для усіх розпочнеться з дистанційної начитки лекцій. Потім - змішана форма навчання.
     Оскільки пари зараз тривають 1 год. 10 хв., для викладачів 20 хвилин переносяться на додаткові консультації за індивідуальними графіками, з групами ризику, для підготовки до ЗНО і до Кроку.М.
     На засіданні педагогічної ради відповідальний секретар приймальної комісії Ірина Іванівна Гафійчук поінформувала про Правила прийому в ІФМФК у 2022 році та про підвищення кваліфікації викладачів. Щодо інновацій вступної кампанії: акушерки після 11 класу вчитимуться 3 роки, а не 2,5, як тепер. А дев' ятикласникам заяви на вступ доведеться подавати через електронний кабінет. Педагогічна рада затвердила Правила прийому. Детальніше дізнатися про них, а також більше почути про коледж, умови навчання, викладачів, традиції можна буде на Дні відкритих дверей 23 січня.
     Секретар педагогічної ради Леся Федорівна Смицнюк поінформувала про виконання рішень попередніх педрад. У 2021 році їх було 9, 95% рішень виконано. А інженер з техніки безпеки коледжу Василь Васильович Гевюк повідомив, що 17 січня буде проведена перевірка журналів з охорони праці і пожежної безпеки.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165