Новини

У весняному семестрі 208 студентів ІФМФК отримуватимуть стипендію

     На засіданні комісії з стипендіального забезпечення Івано-Франківського медичного фахового коледжу, яке відбулося 12 січня, вирішено, хто і скільки студентів отримуватимуть у весняному семестрі стипендію. До засідання стипендіальної комісії дистанційно долучилися і представники студентського самоврядування - старости груп.

     Приємна для студентів закладів фахової ї передвищої освіти новина - згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 1 вересня 2021 року з 1 січня 2022 року зростає розмір академічної стипендії до 1510 грн. (проти 980 грн.), а підвищеної - до 1930 грн. Але, як нерідко буває, плюс нівелюється мінусом. Бо згідно з цією ж постановою зменшується кількість студентів, які отримуватимуть стипендію, до 35-40% від загальної кількості здобувачів освіти в навчальному закладі (раніше було 40-45%).

     В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі вирішено, що стипендію матимуть 40% студентів - 208 з 566, які навчаються за регіональним замовленням.  Це такий же відсоток, як і в попередньому семестрі. Стипендія буде стимулом для студентів вчитися не нижче 8 балів, на "добре" і " відмінно".

     При цьому "ображених" курсів не буде - на кожному 40% від кількості студентів отримуватимуть стипендію. Відповідно бали на курсах відрізняються: 9,2 на ІV, 8,4 на ІІІ, 8,2 на ІІ. На І курсі результати нижчі, адже студенти адаптовувалися до навчання у коледжі. Але мінімальний бал для отримання стипендії не може бути нижчий 8,0.

     Як наголосив директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, при призначенні стипендії визначальні дві вимоги: принцип "на користь студента" і забезпечення справедливості.

     На засіданні стипендіальної комісії юрист коледжу Світлана Богданівна Зозуляк зазначила, що згідно з Правилами призначення та виплати стипендій та нарахування рейтингу в ІФМФК існує шкала призначення стипендій за результатами складання сесії і мінімальний бал рейтингової системи 8,0.

     Завідувачка фельдшерсько-акушерського відділення Альона Миколаївна Валовіна від імені навчальної частини доповнила, що при складанні рейтингового списку насамперед враховувалася успішність, а також додавалися бали за участь в громадській роботі (студентське самоврядування, старости груп), участь в художній самодіяльності (призові місця в обласних конкурсах). Раніше бали ще додавалися за спортивні досягнення, але в умовах карантину змагання не проводилися.

     Отож, складений рейтинг студентів по спеціалізаціях і по курсах. Загалом по коледжу це 208 студентів, які навчаються за регіональним замовленням. Дві студентки ІІІ курсу спеціалізації "Сестринська справа" Наталія Костюк і Анастасія Сивків, які здали сесію на відмінно, з усіх дисциплін мають 10 і більше балів, отримуватимуть підвищену стипендію. Ще частина студентів отримуватимуть соціальну стипендію (її розмір не змінився), призначену згідно з чинним законодавством, при умові подання відповідних документів у коледж.

     Повторимо: академічна стипендія тепер буде 1510 грн., підвищена - 1930 грн. Це вже, як мовиться, нормальні кишенькові гроші.

     При однаковому рейтинговому балі стипендію отримуватимуть всі, хто має однаковий бал (принцип "на користь студента").

     Побачити рейтингові списки, пошукати себе у ньому можна буде на сайті коледжу.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165