Новини

Майбутні акушерки склали випускний екзамен з високим результатом

     Завершився комплексний кваліфікаційний екзамен зі спеціальності у студентів IV курсу 7 групи спеціалізації "Акушерська справа". Усі 27 майбутніх акушерок склали його успішно. А це головний у студентському житті іспит.
     Екзамен складався з двох частин: теоретичної – інтегрований ліцензійний іспит КРОК М та практичної частини.
     Щодо КРОКу М – результати високі, середній бал 76,4 (при середньоукраїнському 71,6). Більше того, нема не лише незадовільних оцінок, а й жодної задовільної оцінки.
     Практична частина комплексного кваліфікаційного екзамену включала такі дисципліни, як акушерство, гінекологія, внутрішня медицина та педіатрія. Всі екзаменаційні білети були пронумеровані перед екзаменом головою екзаменаційної комісії. Кожний студент витягав білет, який включав з кожної дисципліни задачу – поставити діагноз, тактика акушерки при даній ситуації і відпрацювання практичних навиків.
     Екзамен проходив у тренажерному кабінеті, який оснащений сучасними фантомами, муляжами. Це особливо важливо з огляду на умови навчання протягом останніх двох років – з карантинами, дистанційкою, неможливістю проходити практику в медичних закладах.
     Та, за словами завідувачки фельдшерсько-гінекологічного відділення Альони Миколаївни Валовіни, студенти склали екзамен з досить високими результатами – 100% успішність, якість знань 85,2%. Якщо за оцінками, то 10 балів отримали сім студентів, 9 балів у двох студентів, на 8 балів склали шестеро студентів, на 7 балів – вісім студентів. І лише троє студентів отримали по 6 балів, а 5 балів – лише у однієї студентки.
     Як відмітила голова екзаменаційної комісії Наталія Ювеналіївна Маклєцова, майбутні акушерки мають високий рівень як практичної, так і теоретичної підготовки. Особливо відзначила, що студенти показували гарні практичні навики, незважаючи на те, що більшість їхнього навчання пройшла в дистанційній формі. Підсумок від голови ЕК: у  студентів-випускників відмінні результати, вони готові до практичної роботи в закладах охорони здоров'я.
     31 січня відбудеться вручення дипломів майбутнім акушеркам.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165