Новини

Онлайн-навчання з надання домедичної допомоги

     В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі відбулися онлайн-навчання, як надавати домедичну допомогу на полі бою. В умовах воєнного часу такі заняття надзвичайно важливі.
     Згідно з наказом директора ІФМФК № 123 від 25.02 2022 р. «Про організацію освітнього процесу в коледжі з 28 лютого» організовано онлайн-навчання домедичної допомоги та правил поведінки під час надзвичайних ситуацій. Зокрема, 3 лютого відбулися онлайн-навчання серед студентів 1 курсу, які провели викладач військово-медичної підготовки та медицини надзвичайних станів Любомир Дмитрович Паращук та викладач дисципліни «Захист України» Ярослав Михайлович Довган. Одне заняття проводилося з тренажерного класу коледжу, коли викладач демонстрував практичні навички на фантомі, інше – з дому.
     Загалом майже 150 студентів дистанційно долучилися до занять. Студенти, як майбутні медичні працівники, знають, що надання домедичної допомоги на полі бою є запорукою врятування життя пораненому. Аналіз причин загибелі військовослужбовців під час ведення бойових дій вказує на те, що значну їх частину можна було б врятувати при своєчасному та якісному наданні домедичної допомоги. Ця кількість коливається від 9% до 25%.
     Основними причинами смерті при таких пораненнях стають масивна кровотеча та шок. Саме на це зверталася основна увага під час заняття: як спинити кровотечу, як накласти джгут, чим можна його замінити з підручних засобів, як вивести людину з шокового стану.
     Такі онлайн-навчання будуть проведені серед студентів 1-4 курсів. До них залучатимуться різні викладачі, в тому числі клінічних дисциплін.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165