Новини

Заняття для бійців тероборони, ЗСУ та нацгвардії

     Викладач хірургічних дисциплін Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Яцків на волонтерських засадах проводить тренінгові заняття для медичного персоналу лікувальних закладів, трудових колективів, військовослужбовців і цивільного населення.
     Ще з 2014 року, від часу Революції Гідності і Майдану, викладач Івано-Франківського медичного фахового коледжу, волонтер, інструктор військово-медичної допомоги формату TCCC Володимир Яцків проводив заняття з домедичної допомоги. Особливо важливими вони є сьогодні, в умовах війни, яку розв’язала путінська росія проти України.
      В останні тижні викладач-волонтер регулярно проводить тренінгові навчання з тактичної медицини стандарту ТССС для бійців територіальної оборони, ЗСУ та національної гвардії міста Івано-Франківська та області. При цьому опирається на міжнародний досвід надання невідкладної медичної допомоги в умовах ведення бойових дій.
      Володимир Яцків також проводить тренінги домедичної допомоги для цивільного населення, які мають свої особливості. Такі навички є критично необхідними в умовах війни та надзвичайного стану для само- та взаємодопомоги, до приїзду екстреної медичної допомоги. При цьому особлива увага приділяється гострій кровотечі (яка становить близько 60% від усіх причин смерті), пошкодженню грудної клітки (боротьба з пневмотораксом, близько 33%) та відсутності прохідності дихальних шляхів (западіння язика, аспірація блювотних мас – 6%).
     Охочих навчатись серед цивільного населення дуже багато. Та, звісно, пріоритетність надається навчанню військовослужбовців.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165