Новини

Завершилися години спілкування з директором

       На першому курсі Івано-Франківського медичного фахового коледжу завершилися години спілкування з директором. Останньою була онлайн-зустріч 29 квітня у групі І-10 спеціалізації «Лікувальна справа».

     Психологічно підтримати студентів у непростий час війни, почути про їхні проблеми, відповісти на численні запитання, поспілкуватися на світоглядні теми і навчально-виховні – такою була основна ідея годин спілкування у першокурсників. На зв’язок зі студентами виходили не лише керівники груп, а й директор коледжу Володимир Стасюк.

     Онлайн-спілкування в 10 групі керівничка Ірина Тригуб вирішила «розпочати з проблем». Втім, як студенти повідомили, «тиждень минув без скандалів». Та все-таки поділилися своїми маленькими проблемами, зокрема, з математики і фізики. Найчастіше пов’язані вони з пропусками занять, поганим зв’язком, вимогою викладачів включати камеру. Керівничка групи порадила при проблемах зі зв’язком одразу повідомляти викладача, а вимогу щодо відеоприсутності вважає справедливою.

    Долучившись до години спілкування, директор ІФМФК, як і в інших групах, говорив про те, наскільки важливо кожному усвідомити: моя праця (навчання) є внеском у перемогу. І у трикутнику – адміністрація коледжу, викладачі, студенти – всі однаково відповідальні за свою частку такої праці. Тим більше, що йдеться про «найпрекрасніше з мистецтв» – медицину.

    Володимир Васильович наголосив на важливості загальноосвітніх предметів, які вивчають студенти на першому курсі, для наступного оволодіння медичними предметами на другому і наступних курсах. Вони аж ніяк не є зайвими, як дехто може вважати. Українська мова – як згодом спілкуватися з пацієнтами, коли добре не володіти мовою? Як можна без історії усвідомити, що ми всі належимо до древнього народу, якому більше семи тисячоліть? А хіба математика не потрібна в медицині хоча б для дозування ліків?

    Власне ці три дисципліни – математика, українська мова, історія у цьому році включені в мультипредметний тест, який здаватимуть студенти 2 курсу замість ЗНО. І саме з цих трьох предметів у коледжі вирішено провести підсумковий зріз знань, щоб «перевірити сухий залишок». Навколо цього у студентів виникло найбільше запитань, побоювань, навіть паніки. Директор усіх заспокоїв: не потрібно боятися, ніхто нікого не буде «валити». А для внутрішнього аналізу – як попрацювали у цьому семестрі викладачі і студенти – це важливо.

    Під час зустрічі з директором йшлося також про потребу вдосконалення і руху вперед, про взаємозв’язок між фізичним і духовним вдосконаленням (у здоровому тілі – здоровий дух), про те, що любов до медицини приходить тоді, коли починаєш заглиблюватися у те, що вивчаєш.

    А від студентів було чимало питань про тривалість навчального семестру і канікул, про очікуваний багатьма перехід до очного навчання (скучили за таким і студенти, і викладачі – але через війну наразі це нереально), про можливість контрактникам з високою успішністю перейти на навчання за регіональним замовленням, про проживання в гуртожитку і освітній процес в наступному семестрі – але це вже буде пізніше.

    Головне, щоб була перемога і мир. Кожний день нас наближає до перемоги.

   Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165