Новини

Проєкт «85 розповідей випускників коледжу»

    Спогади Володимира Чемного. Роки навчання 1985-1989.

    ЧЕМНИЙ Володимир Зеновійович. Навчався в Івано-Франківському медичному училищі у 1985-1989 рр. за спеціальністю «Лікувальна справа», закінчив з відзнакою. Отримав направлення на посаду фельдшера медичного пункту медико-санітарної частини заводу «Позитрон». У 1989-1991 рр. проходив службу в збройних силах санінструктором. Після завершення служби в армії повернувся на попереднє місце роботи. З 1992 по 1998 рік навчався на лікувальному факультеті Івано-Франківської медичної академії. Після закінчення ІФМА працював лікарем-терапевтом, головним лікарем сільської лікарської амбулаторії с. Старі Богородчани та с. Іваниківка Богородчанського району. З 2002 року працював головним спеціалістом відділу кадрово-правової та інформаційної роботи головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, начальником відділу медичних кадрів департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, заступником директора департаменту – начальником управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф, начальником відділу медичних кадрів департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації. Нагороджений медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям».

    Володимир ЧЕМНИЙ: Життя прожити – не поле перейти

    Таку приказку насамперед згадую, приступаючи до спогадів про Івано-Франківський медичний фаховий коледж, який готується до особливої дати – 85-річчя з часу створення. Це дійсно тривале, сповнене важливих історичних подій і спогадів,  щасливе життя.

    Я як випускник Івано-Франківського базового медичного училища (на даний час медичного фахового коледжу) 1989 року, спеціальність «Лікувальна справа», з особливою вдячністю, любов’ю, теплотою і приємністю згадую ті студентські роки. Адже це були мої і моїх однолітків перші кроки в самостійне життя, перше кохання, перший вибір професії, яка для багатьох з нас стала улюбленою справою на довгі роки, це перше усвідомлення того, що з клятвою Гіппократа ти присвячуєш своє життя служінню людям.

    За період навчання було дуже багато пережито. Були і сльози, і розчарування, були і недоспані ночі, але в більшості згадуються приємні моменти.

   Завдяки чуйності, самовідданій праці, професіоналізму наших вчителів ми всі набралися життєвого досвіду і стали хорошими спеціалістами своєї справи. Особливо хочеться подякувати керівничці нашої групи, викладачці фізвиховання Світлані Григорівні Мартиненко, яка для нас була і мамою, і старшою подругою, і колегою, і наставником. Вона прищепила нам любов до спорту, а також була прикладом чуйності і справедливості.

   З особливою вдячністю хочеться згадати Дмитра Гнатовича Циганкова – вчителя математики, композитора, поета. Це була унікальна людина, він серед  великої кількості студентів вмів вибрати найбільш талановитих та обдарованих дітей. Допомагав їм розвивати свої здібності і розкриватися на повну. Щоб бути не тільки професійним медичним працівником, але й всебічно  розвиненою творчою людиною.

   Я, приміром, ще зі шкільних років захоплювався поезією і музикою. Закінчив Коропецьку музичну школу (на Тернопільщині) по класу баяна, самостійно оволодів грою на гітарі. Тож під час навчання в училищі займався у вокальній студії Дмитра Циганкова. Репетиції, виступи, концерти – то була особлива сторінка студентського життя.

   Хочеться також згадати Марію Василівну Мудрак, Лідію Миколаївну Грищенко (інфекційні захворювання), Романа Івановича Мальця (латинська мова), Валентину Валентинівну Дутову (патофізіологія), Олександру Іванівну Новосельську (педіатрія), Надію Дмитрівну Яблунівську (ЛФК), Галину Дмитрівну Бородайкевич (внутрішні захворювання), Катерину Юріївну Якубів (фармакологія), Євдокію Миколаївну Богославець (анатомія), Чеславу Михайлівну Рішко (акушерство і гінекологія) та багато інших вчителів Івано-Франківського медичного училища, які впродовж чотирьох років старалися віддати всі свої знання для того, щоб ми стали справжніми професіоналами.

   Можливо, когось і не згадаєш, але вони, наші вчителі, назавжди залишаться в наших спогадах і в наших серцях. Адже кожен вчитель залишає своєму учневі частинку себе. За період нашого навчання в медичному училищі наші викладачі прищепили нам любов не тільки до медицини, а і до спорту, музики, співів, танців, поезії та художньої творчості.

    Така багатогранність в навчанні і в студентському житті була притаманна завжди, як і в колишні періоди існування училища, так і в період реорганізації в базовий медичний коледж на сучасному етапі, а з 2021 року – медичний фаховий коледж. Особливо це відчутно в період керівництва Володимира Васильовича Стасюка. Як колишній випускник він просто живе коледжем, постійно дбає за покращення матеріально-технічної бази, удосконалення навчального процесу та післядипломної освіти, покращення побутових умов студентів, а особливо приділяє значну увагу якості підготовки молодих спеціалістів. Що традиційно дає змогу випускникам коледжу впевнено конкурувати на ринку праці, мати перевагу в працевлаштуванні в заклади охорони здоров’я як Івано-Франківської області, так і за межами області та України. Крім того, за останні роки налагоджується співпраця з європейськими клініками щодо обміну практичним досвідом, навчання студентів, а також вирішення питання можливого працевлаштування випускників коледжу в клініках Польщі. Німеччини та інших європейських країн.

   Хочеться подякувати керівництву та всім викладачам Івано-Франківського медичного фахового коледжу за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих медичних кадрів.

    Володимир ЧЕМНИЙ, випускник Івано-Франківського базового медичного училища 1989 року.

85 розповідей випускників коледжу

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165