Новини

Вітаємо з Міжнародним днем медичної сестри

     Щороку 12 травня відзначається Міжнародний день медичної сестри. Майже 70 років тому виникла ідея такого календарного свята, відзначати його в статусі міжнародного почали з 1965 року. А у 1974 році Міжнародна рада медсестер (ICN) ухвалила рішення про дату 12 травня, в день народження однієї із засновниць служби сестер милосердя Флоренс Найтінгейл. В Україні відзначається з 1997 року. Це своєрідна подяка медичним сестрам за щоденну роботу та визнання важливості медсестринського фаху на державному рівні.
     Сьогодні ми віддаємо шану тим, хто піклується про хворих, надає їм належну медичну та психологічну допомогу і підтримку, є надійним помічником лікаря. Це вкрай важлива професія, а точніше – стан душі, здатність щохвилини співчувати людському болю і стражданню, дбати про інших.
     Особливого значення медсестринство набуло сьогодні, в час російсько-української війни, коли медсестри надають допомогу на передовій, під ракетними обстрілами в різних регіонах України, в госпіталях.
     А починається входження в цю професію зі студентської лави. Тож це день і тих, хто викладає медсестринство у коледжі, і тих, хто опановує фах медичної сестри, фельдшера, акушерки. Ваша робота викликає повагу і любов у суспільстві, ваше сумлінне навчання вселяє віру у зцілення хворих.
     З нагоди професійного свята – Міжнародного дня медичної сестри прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за чуйні серця, за надзвичайну відповідальність і високий професіоналізм, за врятовані життя, за повернуте здоров'я!
     Поетичні рядки у такий день – від випускниці ІФМФК Зоряни Походжай:
Низький уклін та море тихих слів
Сьогодні посилаємо для вас.
Нам не страшний цей буревій вітрів,
Адже в думках ми з вами весь цей час.
     Бажаємо всім здоров'я, невичерпної енергії, доброти, любові та людського щастя! Перемоги Україні і миру нам усім!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo