Новини

Початок вступної кампанії: прийом заяв від абітурієнтів

    В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі проходить прийом заяв і документів від вступників на основі базової середньої освіти (після 9-го класу). За перші 5 днів уже надійшло 110 заяв на спеціалізацію «Сестринська справа» та 79 заяв на спеціалізацію «Лікувальна справа».
    Символічно, що в ІФМФК прийом заяв від абітурієнтів розпочався 30 червня, саме у день, коли на підставі рішення екзаменаційної комісії було видано наказ директора про випуск медсестер і фельдшерів. Зміна поколінь: одні закінчують наш коледж, інші прагнуть сюди вступити, щоб здобути освіту саме у найстаршому на Прикарпатті медичному навчальному закладі, одному з найавторитетніших в Україні, який у час їхнього навчання у 2024 році відзначатиме 85-ліття.
     Вступна кампанія в умовах російсько-української війни складна як психологічно, так і організаційно. Міністерство освіти і науки України в 2022 році внесло кардинальні зміни щодо  вступу після 9-го класу. За словами відповідального секретаря приймальної комісії Ірини Гафійчук, хоча детальна інформація про Правила прийому в ІФМФК у 2022 році, порядок подання мотиваційного листа, терміни прийому заяв та документів, перелік документів для вступу, план прийому оприлюднені на сайті коледжі у розділі «Абітурієнту», виникає багато проблем і запитань у вступників. Але при приймальній комісії коледжу працює консультаційний центр, де допомагають вступникам створювати кабінети та подати заяви. А також вступники отримують  вичерпну інформацію з усіх запитань, які у них виникають, в телефонному форматі та в створеній окремій групі у вайбері.
    Ірина Іванівна наголосила, що вступна кампанія в поточному році значно відрізняється в порівнянні з минулими роками, виникає багато організаційних та технічних проблем діяльності приймальної комісії. «Але ми намагаємось всі проблеми вирішити швидко й якісно, в міру наших можливостей, адже, хоча вступ розпочався 30 червня, ще відсутні певні роз’яснення та матеріали з МОН: на нараді, яка проводилась на другий день прийому заяв та документів (01 липня) було повідомлено, що Зміни до Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2022 році ще на реєстрації в Міністерстві юстиції України; ще будуть роз'яснення МОН по СК; буде оновлення документів по спецумовам для вступу; оновлять форми заяв на вступ. Очікуємо оприлюднення низки важливих для приймальної комісії документів», – зазначила відповідальний секретар приймальної комісії.
    З 23 червня почалася реєстрація електронних кабінетів вступників. Якщо в попередні роки вступники на основі базової середньої освіти (після 9-го класу) документи подавали в паперовій формі і особисто, а електронні кабінети повинні були створювати лише вступники на основі повної середньої освіти, то цьогоріч це обов’язкова умова і для дев’ятикласників, і для одинадцятикласників.
    З 30 червня абітурієнти після 9-го класу почали подавати електронні заяви через особисті електронні кабінети вступників. Згідно з їх надходженням формуватимуться групи для проходження індивідуальної усної співбесіди з української мови. За рішенням адміністрації ІФМФК саме таким буде вступне випробування для вступників на основі базової загальної середньої освіти на регіональне (державне) замовлення.
    Для тих, хто хоче вчитися на контрактній основі, вступних випробувань не буде. Але і бюджетники, і контрактники повинні подати мотиваційний лист. Це теж нове у вступній кампанії.
    Закінчиться прийом заяв і документів від вступників після 9-го класу 13 липня, о 18 годині. А вже з 14 липня розпочнуться індивідуальні усні співбесіди.
    З 14 липня до 31 серпня прийматимуться заяви від вступників після 11 класу. Оскільки вони зможуть вчитися лише за контрактом, то вступатимуть лише за мотиваційними листами, без вступних випробувань.
    Нагадаємо, що ліцензійний обсяг набору на навчання за професійно-освітнім ступенем «фаховий молодший бакалавр» в ІФМФК – 300 студентів на спеціальність «223 Медсестринство», 185 – за регіональним замовленням. Після 9-го класу це спеціалізації «Сестринська справа» – 116 місць регіонального замовлення і «Лікувальна справа» (фельдшери) – 69 місць регіонального замовлення. Після 11-го класу «Акушерська справа» – до 30 осіб, «Сестринська справа» – до 17 осіб, «Лікувальна справа» – до 12 осіб. Терміни навчання у коледжі для вступників після 9-го класу – 4 роки, після 11-го – 3 роки (раніше акушерки вчилися 2 роки 5 місяців, тепер всі однаково).
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165