Новини

Навчання з протипожежної безпеки

      Для першокурсників, які проживають в гуртожитку Івано-Франківського медичного фахового коледжу, відбулися навчання з протипожежної безпеки. Проходили вони за принципом: послухати, побачити, самим спробувати.

     В ІФМФК особлива увага приділяється протипожежній безпеці, традиційно проводяться навчання і тренування – і для студентів різних курсів, і для мешканців гуртожитку. А зараз, в час російсько-української війни і воєнного стану, значення таких тренінгів в рази зростає. Вони підвищують не лише рівень теоретичних знань, а й практичних навичок, позитивно впливають на психологічну готовність правильно діяти при виникненні надзвичайних ситуацій.

     На другому тижні навчання, 7 вересня, для першокурсників, які проживають в гуртожитку, відбулося показове заняття щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки та практичне відпрацювання схеми евакуації мешканців гуртожитку на випадок пожежі. Провів його викладач предмету захист України Довган Ярослав Михайлович.

     Студентам нагадали про основні правила поводження в гуртожитку – від заборони куріння до обережності при користуванні електроприладами, розповіли про алгоритм дій при виникненні надзвичайних ситуацій, про використання первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників та способи гасіння загорань. Практична складова заняття: студенти самі змогли виконати вправи з вогнегасником. Бо одна справа – почути, інша – самому спробувати.

     За словами заступниці директора з виховної роботи Наталії Валеріївни Мальованчук, в ІФМФК дбають про протипожежну безпеку і в навчальному корпусі, і в гуртожитку: встановлені централізована пожежна сигналізація, система оповіщення, є вогнегасники на поверхах навчального корпусу, спортзалу, в кожному блоці гуртожитку. Але про власну безпеку слід самим пам’ятати і дбати – задля цього і проводяться у коледжі навчання і тренування.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165