Новини

Маскувальні сітки для передової

    Студенти і працівники Івано-Франківського медичного фахового коледжу в стінах коледжу розпочали плести маскувальні сітки і кікімори для наших захисників на фронті. Це теж наш внесок у перемогу.
    Досвід такого волонтерства уже був. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну представники ІФМФК активно робили це по інших закладах – у школах, лікарнях, оскільки приміщення коледжу використовувалися для потреб переселенців і плести маскувальні сітки у його стінах не було де. А тепер є можливість використовувати для цього гімнастичний зал на другому поверсі спорткомплексу коледжу.
     Тут встановлений каркас, де стрічка до стрічки, вузлик до вузлика вплітаються нові метри маскувальної сітки. На міцну основу нав’язуються стрічки або клапті тканини в певному порядку і поєднанні кольорів. Робота ніби нескладна, але так здається лише на перший погляд, бо від незвички руки можуть боліти. А вона дуже потрібна.
     Допомогла організувати таку волонтерську діяльність безпосередньо в коледжі та забезпечити весь матеріал на плетіння Людмила Лучин, яка є волонтером громадської організації «Дружина воїна», що співпрацює з ГО «Центр «Нові крила».
     Плетуть сітки, кікімори студенти, які на заняттях з фізичної культури відносяться до спеціально-медичної та підготовчої групи. А також долучаються викладачі та працівники ІФМФК, які на перерві знаходять час на добру справу.
     Бо всі розуміють, що такі маскувальні сітки на фронті можуть врятувати чиєсь життя. Хороша сітка може замаскувати позиції військових, техніку, бліндаж, а кікімора врятує військовослужбовця від ворожого снайпера.
     Надалі матеріали для плетіння маскувальних сіток забезпечуватиме адміністрація коледжу.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165