Новини

Участь в онлайн-естафеті «Ми – нащадки козацької слави»

 

Івано-Франківський медичний фаховий коледж долучився до онлайн-естафети єдності «Ми – нащадки козацької слави», яку організував Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти до Дня українського козацтва (свято Покрови) та Дня захисників і захисниць України.

 

Чотири особливі для українського народу свята припадають на 14 жовтня – Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України, День українського козацтва, 80-річчя створення УПА. Символічно вони пов’язані між собою ідеєю спільної боротьби оборонців нашої землі різних поколінь і часів – від часів козацтва до сьогоднішніх героїв, які відстоюють незалежність і цілісність України у розв’язаній росією війні.

Традиційно таку онлайн-естафету проводить державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» задля національно-патріотичного виховання студентів коледжів України. І особливого значення вона набуває сьогодні, у часі російсько-української війни. А у зв’язку з останніми масованими ракетними ударами рф проводився дистанційно, але без прямого включення із закладів освіти.

Студенти наперед підготували відеоролики своїх виступів, в яких звучали поетичні та прозові твори патріотичного спрямування відомих авторів минулого та сучасності, авторська поезія, українські пісні тощо.

Івано-Франківський медичний фаховий коледж представляли студентки ІІ курсу спеціалізації Лікувальна справа Світлана Бабійчук та Ангеліна Кравець. Світлана декламувала вірш Стефанії Гармати «Прокиньтесь люди, досить вже мовчати», а Ангеліна виконала патріотичну пісню. Допомогли підготувати виступи студенток викладачка української мови та літератури, методистка коледжу Наталія Андріївна Римар (вірш) та художній керівник Ганна Сергіївна Кушнір (пісня) під керівництвом заступниці директора з виховної роботи Наталії Валеріївни Мальованчук.

Онлайн-естафета «Ми – нащадки козацької слави» є своєрідним вшануванням захисників України, які полягли в боротьбі за захист незалежності та територіальної цілісності України і які сьогодні захищають нашу землю від російського агресора, а також сприяє популяризації серед студентів культурної спадщини та культурних цінностей України.

До Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України були також приурочені «Козацькі забави», які відбулися в ІФМФК. Викладач хірургічних дисциплін, керівник групи І-5 спеціалізації Лікувальна справа Володимир Миколайович Яцків підготував відеоролик про цей захід.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165