Новини

Батьківські збори на першому курсі

    Понад 180 батьків студентів першого курсу спеціалізацій Сестринська справа і Лікувальна справа Івано-Франківського медичного фахового коледжу взяли участь в батьківських зборах, які відбулися 18 жовтня. Спочатку це була зустріч з представниками адміністрації ІФМФК – заступницею директора з виховної роботи Наталією Валеріївною Мальованчук і завідувачкою відділення загальноосвітньої підготовки Мирославою Василівною Вацебою, а потім година спілкування з керівниками груп.
     Під час посвяти в першокурсники, спілкуючись з батьками, директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк пообіцяв, що такі зустрічі будуть постійними. Неповні два місяці навчання – і от знову батьківські збори. Правда, дистанційно, на платформі Zoom. Декому з мам-татів увійти в програму допомагали діти. І не одному з доньок-синів це додавало значимості в очах рідних, робило їх досвідченішими, вмілими, навченими.
     Та попри це, як неодноразово наголошували на зборах і заступниця директора з виховної роботи, і зав. відділення загальноосвітньої підготовки, першокурсники ще діти, вони неповнолітні. Тому такими важливими є підтримка батьків, контроль за навчанням і відпочинком, співпраця «чарівного трикутника»: студентів, викладачів, батьків. «Без однієї з цих сторін трикутник не буде рівностороннім, – наголосила Наталія Валеріївна. – Нам спільно треба засіяти поле, щоб зібрати добрий урожай».
    Оскільки навчання у коледжі проводиться за змішаним форматом, батьки при дистанційному навчанні можуть проконтролювати, чи виходять діти на заняття, як це роблять, батьки самі навіть можуть стати слухачами заняття. Вони повинні підтримувати тісні зв’язки з керівниками груп і у випадку хвороби студента чи зникнення світла, інтернету одразу повідомляти їм. Варто подбати і про те, щоб діти правильно чергували навчання і відпочинок, щоб не забували про фізичну активність.
    На першому курсі проведене анонімне анкетування, результати якого опрацьовані, зауваження студентів враховані. А якщо виникають ще питання чи проблеми, варто скористатися «скринькою довіри» – або стаціонарною на нульовому поверсі коледжу, або електронною. Повідомлення студентів читає тільки директор коледжу, написати повідомлення можуть і батьки.
    За перші місяці навчання у всіх групах першого курсу відбулися години спілкування з директором. Це були повчальні розповіді Володимира Васильовича Стасюка про переваги навчання в ІФМФК, про перспективи подальшого працевлаштування чи навчання, про власний досвід колишнього випускника Івано-Франківського медичного училища, який закінчив цей заклад пів століття тому.
    У всіх групах також відбулися тренінгові заняття з домедичної допомоги, що особливо актуально сьогодні, в часі російської війни проти України. Студентам сподобалися такі заняття, які провели викладачі хірургічних дисциплін, і такі навчальні тренінги ще проводитимуться. А ще їм не зайве нагадувати про необхідність дотримуватися комендантського часу і про заборону фотографування військових.
    Про особливості освітнього процесу детальніше розповіла завідувачка відділення загальноосвітньої підготовки Мирослава Василівна Вацеба: графік семестру, які дисципліни виносяться на залік, як проходитимуть відробки і консультації. Планується, що навчальний семестр триватиме до 10 грудня, 12-14 грудня – традиційна начитка лекцій, 15 грудня – консультації і з цього ж дня канікули, які триватимуть до 30 січня. Наголошувалося, що до завершення семестру усі пропуски слід відпрацювати. Йдучи назустріч студентам, у коледжі дозволені відробки пропусків з поважних причин в кінці занять або на перерві. У цьому плані очікують і на допомогу батьків як активних учасників освітнього процесу.
    Детальніше про це у розрізі конкретних студентів, предметів, пропусків йшлося під час години спілкування батьків з керівниками груп, яка стала продовженням батьківських зборів.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165