Новини

Тренінг з домедичної допомоги для викладачів

В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі викладач хірургічних дисциплін Володимир Миколайович Яцків для зацікавлених працівників ІФМФК провів тренінг «Домедична допомога в умовах бойових дій. Склад та робота з елементами аптечки індивідуальної бойової  IFAK».

В умовах війни, яку розв’язала росія проти України, такі навчання-тренінги є особливо актуальними, адже вміння надавати домедичну допомогу до приїзду екстреної медичної допомоги важливі в умовах війни та надзвичайного стану для само- та взаємодопомоги. Інструктор військово-медичної допомоги формату DCC Володимир Миколайович Яцків на волонтерських засадах проводить тренінгові заняття для медичного персоналу лікувальних закладів, трудових колективів, військовослужбовців і цивільного населення. Звичайно ж, і для студентів, викладачів і співробітників коледжу, де працює.

Тренінг поєднує в собі елементи лекції та практичного відпрацювання навичок. Велику увагу під час практичної частини було приділено роботі з критичними кровотечами, адже гостра кровотеча є причиною 60 відсотків смертей при надзвичайних ситуаціях. Викладач розповів і показав накладання найсучасніших джгутів типу CAT, MAT, SOFT, TMT. Ознайомив присутніх на тренінгу з засобами для тугої тампонади рани (Quick Clot, celox і т. д.), засобами фіксації перев'язочного матеріалу, закриття ран (ІПП, ізраїльський бандаж, бандаж Olaes). Звернув також увагу на першу допомогу при термічних опіках, сучасні засоби (burntec, burnshield).

Учасникам тренінгу цікаво і корисно було також дізнатися про склад аптечки індивідуальної бойової IFAK та вміння користуватися її складниками. Це важлива складова домедичної та військово-польової допомоги.

До слова, при висвітленні всіх цих тем Володимир Миколайович Яцків опирається на міжнародний досвід надання невідкладної медичної допомоги в умовах бойових дій.

Пам’ятаймо: вчасно надана допомога може врятувати не одне життя.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165