Новини

День Гідності та Свободи

     Сьогодні, 21 листопада, ми відзначаємо особливу календарну дату: День Гідності та Свободи.Таке знакове офіційне свято встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору. У 2004 році українці вимагали повторних виборів, а у 2013-му – підтримати євроінтеграцію.
     Студенти і працівники ІФМФК вийшли на вулиці з акціями протесту  в Івано-Франківську і Києві, коли 21 листопада 2013 року тодішній уряд Азарова відмовився від угоди про асоціацію з Євросоюзом.
     Майдани стали символом народження нового громадянського суспільства в Україні. Ми змінилися, зрозуміли, що ми – народ, нація, яка хоче бути європейською, має свою гідність і надзвичайно прагне свободи.
     У ці дні про події 2004 і 2013 років студенти коледжу згадують під час занять з історії та виховних годин, вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. В цьому році День гідності і свободи ми відзначаємо в умовах російсько-української війни. Сьогодні незалежність і суверенність України, нашу гідність, свободу, волелюбність ми змушені відстоювати від нападу росії.
     День Гідності та Свободи почали відзначати з 2014 року – в річницю початку Євромайдану. Ця дата в календарі є незаперечним доказом відродження української нації, нашої держави.
     Пам’ятаймо слова Михайла Грушевського: «Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю, народ – нацією, країна – державою».
     Пам’ятаймо наших Героїв! Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода – у домівках краян, перемога і мир – в Україні.
     З вірою в Бога і в Збройні сили України – до перемоги!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165