Новини

Нові форми освітнього процесу на відділенні ПДО

     22 листопада на відділенні післядипломної освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) завершилася реєстрація слухачів з числа молодших спеціалістів з медичною та фармацевтичною освітою для проходження післядипломного навчання у 2022 календарному році. Тому можна підбити короткі підсумки та окреслити перспективи на наступний рік.
     Реалії воєнного стану, запровадженого в Україні у зв’язку з  нападом росії, змусили шукати нові форми організації освітнього процесу на відділенні післядипломної освіти, а також активніше використовувати інтерактивні форми і методи проведення занять із застосуванням дистанційних освітніх технологій.
     Так, на відділенні ПДО ІФМФК впроваджено:
– дистанційну форму реєстрації слухачів;
– змішану (очно-дистанційну) форму навчання;
– проведення теоретичних та практичних занять з використанням освітньої платформи Zoom;
– контроль вихідного рівня знань слухачів, підсумковий контроль шляхом тестування із застосуванням Google форм;
– доступність та відкритість для слухачів до всіх навчальних матеріалів, розміщення на офіційному сайті коледжу для вільного доступу курсантів банку навчальних матеріалів: лекцій, презентацій, методичних рекомендацій, відеоматеріалів.
     У 2022 році було проведено:
  • чотири цикли тематичного удосконалення для рентгенлаборантів та медичних сестер закладів охорони здоров’я за програмою «Радіаційна безпека при використанні джерел іонізуючого випромінювання у медицині», погодженою із Західною інспекцією ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України. Навчання пройшли 111 слухачів;
  • два цикли тематичного удосконалення «Паліативна та хоспісна допомога»; пройшли навчання 113 слухачів;
  • цикли удосконалення для нових спеціальностей молодших спеціалістів з медичною освітою «Асистенти фізичного терапевта» та «Асистенти ерготерапевта» за навчальними програмами, які підготували викладачі відділення;
  • 5 виїзних циклів післядипломного навчання на базі КНП «Центральна районна лікарня Калуської міської ради Івано-Франківської області» та  КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калуської міської ради та 8 виїзних циклів на базі КНП «Коломийська ЦМЛ» Коломийської міської ради та КНП Коломийської міської ради  «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».
     Викладачі відділення систематично оновлюють навчальні програми циклів спеціалізації та удосконалення відповідно до реформування галузі охорони здоров’я, підвищення вимог до якості надання медичної допомоги населенню. На всіх циклах навчання проводиться тренінг – відпрацювання навичок надання допомоги згідно стандарту BLS (базова підтримка життя) та надання допомоги в умовах бойових дій згідно з стандартом ТССС, які проводить волонтер благодійної організації «Сила Прикарпаття» – викладач військово-медичної підготовки та медицини катастроф Володимир Миколайович Яцків.
     У наступному році заплановано розширити тематику та провести для молодших медичних спеціалістів ЗОЗ впродовж року дванадцять тренінгів:
– Домедична допомога в умовах бойових дій (4 тренінги);
– Основні аспекти імунізації населення (2 тренінги);
– Участь м/с в проведенні електрокардіографії. Основи розшифрування ЕКГ (2 тренінги);
– Гігієна рук та засоби індивідуального захисту в роботі молодшого медичного спеціаліста (4 тренінги).
     Будуть також проведені тематичні удосконалення «Радіаційна безпека при використанні джерел іонізуючого випромінювання у медицині», «Медсестринство в паліативній та госпісній допомозі».
     Заплановано проведення циклу спеціалізації «Асистенти фізичного терапевта», викладачі відділення вже підготували для цього навчальну програму.
     У планах – працювати над удосконаленням діючих та створенням нових навчальних програм для післядипломного навчання молодших спеціалістів з медичною освітою із урахуванням їх потреби в реалізації індивідуальної освітньої траєкторії, вільного вибору напряму навчання, доступності та добровільності здобуття післядипломної освіти впродовж життя.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165