Новини

Семінар з формування екологічної культури особистості

     Представники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) взяли участь в практичному семінарі «Формування екологічної культури особистості», який організував Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти. На ньому з доповіддю виступив директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк.
     Семінар відбувся в онлайн-режимі 28 листопада за участю директорів з виховної роботи, кураторів груп, бібліотечних працівників, вихователів гуртожитків закладів фахової передвищої освіти. Від ІФМФК в його роботі взяли участь заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, бібліотекарі, керівники груп Олександр Андрійович Цибаньов, Галина Василівна Басараб, Галина Ярославівна Семків, Марта Любомирівна Шкандрій, Ольга Степанівна Кувік, Ірина Ігорівна Проців.
     Тематика семінару зумовлена погіршенням екологічної ситуації у світі та в регіонах України. Тому гострою є проблема екологічного виховання особистості, усвідомлення важливості сучасних екологічних проблем, відродження кращих традицій українського народу у взаємовідносинах з довкіллям, виховання любові до рідної природи, розвитку особистої відповідальності за стан довкілля на місцевому, регіональному, національному та глобальному рівнях, виховання глибокої поваги до власного здоров’я та вироблення навичок його збереження. Про все це йшлося під час практичного семінару.
     Саме останньої підтеми стосувався виступ директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка, який зосередив увагу на деяких аспектах здоров’я та його збереження. Даючи три класичні визначення здоров’я, доповідач виокремив загальнофілософський аспект (утримання функціонального оптимуму, норми для живого), теоретичний (стан повного соціального, психічного та фізичного благополуцччя, а не тільки відсутність хвороб та фізичних дефектів) та практичний аспект (здоров’я – це стан організму, коли він здатний повноцінно виконувати свої функції). Основними ворогами здоров’я Володимир Васильович назвав лінощі, незнання та бездуховність. Звернув увагу на християнський аспект охорони здоров’я і медичної допомоги, процитувавши слова з Нагірної проповіді: «Тож будьте досконалими, як досконалий Отець ваш Небесний» (Мт. 5:48). Додамо, що про це керівник ІФМФК неодноразового говорив і студентам, і їхнім батькам під час директорських годин спілкування.
     Учасники семінару отримають відповідні сертифікати.
     Формування екологічної культури майбутніх фахівців, відповідальності за свої вчинки на природі, вміння піклуватися про довкілля і своє здоров’я є важливою складовою освітнього процесу.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165