Новини

До Дня боротьби зі СНІДом: знати, щоб жити

     У Міжнародний день боротьби зі СНІДом, який у світі відзначається 1 грудня, студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) прикріпили до свого одягу червоні стрічки. Це символ боротьби з ВІЛ/СНІДом, запропонований у 1991 році, символ солідарності з хворими і усунення щодо них стигматизму.
     У групах спеціалізацій Лікувальна справа і Сестринська справа, які зараз навчаються у коледжі очно, відбулися виховні години, приурочені тематиці боротьби з ВІЛ/СНІдом. Особлива увага акцентувалася на тому, що такий день у календарі нагадує усім про необхідність об’єднати зусилля перед загрозою ВІЛ-інфекції і зупинити глобальне поширення епідемії. За даними ВООЗ, ситуацію з ВІЛ/СНІДом визнано пандемією, що має катастрофічні демографічні наслідки для усіх країн. Студентам нагадали найпоширеніші шляхи передачі хвороби, як убезпечити себе від зараження, розвінчували міфи про СНІД, розповіли про мережу кабінетів «Довіра», де проводиться безкоштовне, анонімне і добровільне тестування на ВІЛ-інфекцію.
     Напередодні, 30 листопада, відбулося засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів закладів освіти з виховної роботи, де також обговорювалися питання профілактики шкідливих звичок, в тому числі загрози ВІЛ-інфікування. У заході взяла участь заступниця директора ІФМФК з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук. За її словами, тематика важлива і з огляду на турботу про власне здоров’я, і для роз’яснювальної роботи майбутніх медичних працівників серед населення.
     Адже ВІЛ – це не вирок, раннє звертання до лікаря значно збільшує шанси на продовження життя. А дотримання здорового способу життя може убезпечити від ВІЛ/СНІДу.
Пресцентр коледжу.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165