Новини

Попередні підсумки здачі крові студентами Івано-Франківського медичного фахового коледжу (вул. Гетьмана Мазепи, 165) в Прикарпатському центрі служби крові.

        Донорство крові під час війни набуло особливого значення. Бути сьогодні донором крові – це робити свій внесок в обороноздатність країни, наближати перемогу і рятувати життя. Війна створила нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, які потерпають від агресії, розв’язаної російською федерацією. В Україні стартувала національна кампанія «Твоя кров може воювати. Стань донором!» До цієї ініціативи приєднались і студенти Івано-Франківського медичного фахового коледжу. Охочих здати кров виявилось досить багато – більше 100 студентів ІІІ - ІV курсів. Але зараз у коледжі розпочалась екзаменаційна сесія, тому в Прикарпатський центр служби крові пішли тільки ті студенти, які поки що не задіяні у сесії.
        Так, 29.11, 30.11, 01.12. 2022 року донорами крові стали 27 студентів нашого коледжу. Найбільш активними виявилися cтуденти ІV курсу 8 групи - 11 з них стали донорами крові, а також в акції взяли участь студенти ІVкурсу 2 групи – 6, ІVкурсу 7групи – 4, ІV курсу 9 групи - 3, ІІІ курсу 11 групи - 2, ІV курсу 4 групи - 1. Але не всі охочі студенти коледжу, які прибули в Івано-Франківський центр служби крові в ці 3 дні змогли здати кров. У деяких студентів був виявлений низький гемоглобін та й недостатня вага не дозволила стати донором.
        Зі слів студентів, здавати кров зовсім не страшно і не боляче. Також вони зазначають, що в центрі працює дуже приємний персонал, ввічливий, який відповідає на всі запитання та заспокоює. Медичний директор центру Ірина Федик спільно з нашим викладачем Будзиком В.Г. показували студентам структурні підрозділи центру та особливості їх роботи.
     Після завершення екзаменаційної сесії студенти коледжу обов’язково знову прийдуть у цей центр для здачі крові.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165