Новини

Розширене засідання педради: підсумки осіннього семестру

     На цьому тижні завершується осінній семестр 2022-2023 н. р., і про його підсумки йшлося 15 грудня на розширеному засіданні педагогічної ради КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165). Проходило воно за участю представників адміністрації і членів педради в очному форматі, в аудиторії на нульовому поверсі, аби на роботу не могли вплинути ні повітряна тривога, ні виключення світла.
     Власне в таких умовах: з сиренами тривог, зникненням світла і зв’язку довелося працювати в осінньому семестрі через російсько-українську війну. Але студентам неодноразово і під час директорських годин спілкування, і на виховних годинах з керівниками груп наголошувалося, що їхній, студентів, внесок у перемогу – це сумлінне навчання.
     Основним питанням порядку денного педради був аналіз успішності та відвідування занять здобувачами освіти, шляхи покращення навчальних досягнень студентів. Виступили заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук, заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко, завідувачка методкабінету Альона Миколаївна Валовіна. Моніторинг виконання індивідуальної освітньої траєкторії здобувачами освіти дає можливість визначити проблемні місця, усунути недоліки.
     В осінньому семестрі навчання проводилося за змішаним форматом. Два тижні студенти вчилися очно, у коледжі, а наступні два – дистанційно. Під особливим контролем були першокурсники, яким доводилося адаптовуватися до переходу від шкільної системи освіти до коледжної. Та проблемнішими виявилися старші курси, де було більше пропусків. На завершення семестру проведене анонімне опитування студентів щодо організації освітнього процесу за змішаним форматом в осінньому семестрі. Зауваження та пропозиції студентів озвучені на педраді і обов’язково будуть враховані під час організації освітнього процесу у весняному семестрі.
     Особлива увага приділялася освоєнню практичних навиків, адже в останні роки через карантинні обмеження, московсько-українську війну зменшилися можливості проходження практики в закладах охорони здоров’я. Цікавим став досвід волонтерської роботи студентів в ЦМКЛ, Прикарпатському онкоцентрі, обласному перинатальному центрі, центрі психічного здоров’я. В медичному пункті коледжу студенти можуть відпрацьовувати практичні навики один на одному, для практичної підготовки використовуються також тренажерні кабінети, кабінети доклінічної підготовки. Під час очного навчання викладачі менше часу відводили на тести, більше – на практичні навики.
     На засіданні педради заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук провела аналіз роботи класних керівників груп за осінній семестр та заходи з усунення недоліків. Особлива увага приділялася студентам з внутрішньо переміщених осіб, з небезпечних територій, яких в ІФМФК є 24. Детально йшлося про психологічну допомогу тим, хто потребує такої підтримки, про участь студентів у волонтерських проєктах, про акції на підтримку Збройних сил України – благодійні ярмарки, закупівля повербанків, збір продуктів харчування, які передано на передову. В обговоренні виступили завідувачі відділень, класні керівники груп.
    Про виконання рішень педагогічної ради 2021-2022 н. р. поінформувала секретар педради Оксана Ярославівна Федюк.
     А директор коледжу Володимир Васильович Стасюк і заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук у своїх виступах говорили про основні завдання щодо удосконалення освітнього процесу у весняному семестрі. Розпочнеться цей семестр 30 січня. При цьому наголошувалося, що освітній процес повинен бути водночас і виховним. Наш фронт – освітній, це наш внесок у перемогу і наш обов’язок – сумлінно вчитися.
     Завершуючи розширене засідання педради, Володимир Васильович Стасюк висловив усім подяку за працю, а також привітав з прийдешніми святами: «Щоб новий 2023 рік приніс Україні перемогу над московським агресором».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165