Новини

ІФМФК, нашій Alma mater – 83!

 21 грудня виповнюється 83 роки з часу створення КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165). Вітаємо з такою поважною датою викладачів і працівників коледжу, сьогоднішніх студентів і колишніх випускників найстаршого на Прикарпатті медичного навчального закладу!

 Саме 21 грудня 1939 року постановою Станіславського облвиконкому засновано фельдшерсько-акушерську школу, яка згодом була реорганізована в медичне училище (1954 р.), базове медичне училище (1976 р.), базовий медичний коледж (2005 р.), медичний фаховий коледж (2020 р.).

Традиційно у цей день у нашому закладі проходили урочисті засідання педагогічної ради, студентські конференції, виховні години, концерти, інші заходи, приурочені до Дня коледжу. В умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну від цієї традиції довелося відмовитися. Бо не до святкувань, коли на передовій ідуть бої, коли ворог завдає ракетних ударів по наших містах і селах, коли лунають сирени повітряної тривоги і зникає світло.

А з 19 грудня (свято Миколая) завершився у коледжі осінній семестр і розпочалися канікули, які триватимуть до 30 січня.

Але у День коледжу ми з гордістю згадуємо добрі традиції найстаршого на Прикарпатті медичного навчального закладу і його здобутки за 83 роки: підготовлено майже 18 тисяч фахівців, підвищено кваліфікацію майже 62 тисяч молодших спеціалістів із медичною і фармацевтичною освітою. Сьогодні ІФМФК – один з найавторитетніших в Україні закладів фахової передвищої освіти.

27 років очолює його колишній випускник Івано-Франківського медичного училища Володимир Васильович Стасюк. Вітаючи колектив коледжу, сьогоднішніх студентів і колишніх випускників, згадуючи численні здобутки колективу, він наголошує, що сумлінна праця і навчання  кожного сьогодні є нашим внеском у перемогу.  А привітання з прийдешніми святами містить основне побажання: аби новий 2023 рік став роком перемоги України над московським агресором.

Цьогоріч відеопривітання до 83-ї річниці коледжу підготувало студентське самоврядування коледжу. Поважній даті приурочений мініконцерт у відеозаписі (художній керівник Ганна Сергіївна Кушнір). Водночас висловлені подячні слова захисникам і захисницям, які боронять нашу землю.

Рік тому, напередодні Дня коледжу, стартував проєкт «85 розповідей випускників ІФМФК», приурочений до 85-річчя коледжу. Першим своїми спогадами про навчальний заклад і викладачів поділився директор ІФМФК, випускник 1971 року Володимир Васильович Стасюк. Уже опубліковано на сайті коледжу 47 розповідей, остання з яких вчора – спогади Юліани Юліанівни Саган, яка вступала ще у Станіславську фельдшерсько-акушерську школу, а згодом понад 50 років пропрацювала викладачкою в Івано-Франківському медучилищі і коледжі. Завершиться проєкт через два роки виданням книжки до 85-річчя ІФМФК, примірник якої отримає кожен автор у подарунок.

А 23 січня 2023 року відбудеться конференція педагогічних працівників, приурочена до 83-ї річниці Івано-Франківського медичного фахового коледжу.

З Днем коледжу, Alma mater!

Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165