Новини

Участь у конкурсі імені Петра Яцика

     Завершився другий етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів закладів фахової передвищої освіти. Серед 24 учасників цього обласного етапу була і представниця КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) Софія Гап’як і показала гарний результат.
     Софія навчається у 6 групі ІІ курсу спеціалізації Сестринська справа. А готувала її до конкурсу викладачка української мови і літератури, класна керівничка групи 6-ІІ Ярослава Гениківна Максимів.
     Традиційно щорічний Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартує у День української мови та писемності, 9 листопада і триває до 20 травня. Проводиться він задля утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Як зазначено у Вікіпедії, за останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.
     Цьогоріч, в умовах російсько-української війни, конкурс набуває особливого значення, адже є окремий мовний фронт. Українська мова є символом свободи і свободи, це могутня зброя у боротьбі за нашу Перемогу.
Пресцентр коледжу.
sofia h

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165