Новини

Перші фахові молодші бакалаври складали тестовий іспит єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ)

     11 січня 2023 року в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі (вулиця Гетьмана Мазепи 165) Центром тестування при МОЗ проведено тестову компоненту єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). Апробація ЄДКІ проводилась для здобувачів ступеня фахової передвищої освіти випускної групи за спеціальністю Медсестринство, спеціалізацією Акушерська справа.
     Слід зауважити, що саме цьогорічні випускники даної спеціалізації перші в коледжі:
  • здобувають освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр»;
  • складають апробаційний ЄДКІ (попередні випускники «молодші спеціалісти» писали ліцензійний іспит КРОК М);
  • мають такий іспит в умовах воєнного стану (влітку 2022 року іспит КРОК М було відмінено).
     Іспит проводився в аудиторії, яка розміщена в укритті коледжу. Незважаючи на те, що відповідно до графіка в 11.00 годині було вимкнено електроенергію, але іспит продовжився, оскільки в закладі наявний генератор, який вмикається автоматично. Перед початком іспиту проводився температурний скринінг, кожного студента представник поліції перевірив за допомогою металошукача. Під час іспиту проводилось відеоспостереження та здійснювався відеозапис, який передано до Центру тестування.
     У зв’язку із російсько-українською війною, вперше за період проведення іспитів КРОК в коледжі, з нашими випускниками писали гості – троє здобувачів ступеня фахової передвищої освіти за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» Бердянського медичного коледжу.
     На жаль, наші випускники-акушери значну частину освітнього процесу в коледжі навчались в дистанційному форматі, оскільки вступили на навчання в період карантину COVID-19 (2020 рік вступу), навчались і завершують навчання в умовах війни. Але майбутні акушери старанно вчились і, незважаючи на всі труднощі, покажуть достойні результати під час проведення атестації у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). 23-24 січня буде проводитись практична частина іспиту.
     P.S Одразу після завершення іспиту здобувачі освіти та педагогічні працівники ІФМФК ретельно опрацювали тестові завдання, які запропоновані до написання і вже готується аналіз буклету, який буде адресовано до Центру тестування.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165