Новини

Підсумки і нові завдання: відбулося засідання педради

 

     На розширеному засіданні педагогічної ради КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 26 січня основними питаннями стали аналіз фахової підготовки випускників спеціалізації Акушерська справа та завдання щодо організації освітнього процесу у весняному семестрі.
     У майбутніх акушерок і акушерів завершилися випускні іспити, на цьому тижні вони складали практичну компоненту єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). Про її результати доповіла голова екзаменаційної комісії головна медична сестра КНП «Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради» Галина Ярославівна Семенчук. За її словами, майбутні фахівці показали хороший рівень як практичної, так і теоретичної підготовки. До речі, ці випускники першими в області з трьох закладів фахової медичної передвищої освіти отримують дипломи фахового молодшого бакалавра спеціальності Медсестринство.
     Голова екзаменаційної комісії зробила деякі зауваження щодо проведення випускних іспитів, підготовки студентів, на які на педраді одразу були прийняті відповідні заходи.
     Про стан фахової підготовки випускників спеціалізації Акушерська справа за результатами переддипломної практики розповів заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко, доповів про експертно-діагностичну оцінку захисту практики і порівняв з попереднім роком.
     Важливо додати, що цей випуск майбутніх акушерок і акушерів особливий ще й тим, що їхнє навчання припало на час пандемії коронавірусу, карантинні обмеження, а згодом на московсько-українську війну з усіма наслідками, які звідси випливають. Але вони справилися з цими складнощами і викликами.
     З доповненнями виступила Олеся Василівна Сухоручко, яка була секретарем екзаменаційної комісії. Вона провела анкетування випускників за гугл-формою: чи задоволені навчанням, як оцінюють освітній процес загалом і в розрізі окремих предметів – це важливо знати для вдосконалення роботи на перспективу.
     Наступне питання – особливості освітнього процесу у весняному семестрі. З інформацією виступили заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук, завідувачка методкабінету Альона Миколаївна Валовіна, а в обговоренні взяло участь багато викладачів. Особлива увага зверталася на забезпечення навчання при відсутності електропостачання, дотримання безпекових заходів, ширше використання індивідуальних форм навчання. 
     Про особливості післядипломної освіти з акцентом на зміни розповіла заступниця директора з післядипломної освіти Олександра Денисівна Воєвода.
     З підсумковим словом на розширеному засіданні педради виступив директор коледжу Володимир Васильович Стасюк. Він наголосив на важливості підготовки всіма викладачами аудіо-відеопрезентацій лекцій. У весняному семестрі четвертий курс вчитиметься постійно в очному форматі, так само ІІІ курс акушерок і фельдшерів, а перший і другий курси навчатимуться за змішаною формою.
     На засіданні педради обговорено також роботу кураторів, завідувачів кабінетами, голів циклових комісій. Кожен з них відповідає за якість освіти. У травні буде заслухано, як ці три складники впливали на якість освітнього процесу. І паралельно вивчатиметься думка студентів через студентське самоврядування.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165