Новини

День відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів

Традиційний в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) День відкритих дверей відбувся, як і в останні роки, в дистанційному форматі на платформі Zoom. Однак у зв’язку з російсько-українською війною мав ще додаткові особливості: через відсутність електропостачання, Інтернету дехто з майбутніх абітурієнтів не міг під’єднатися, тому здійснювався запис заходу, щоб його можна було переглянути на сайті ІФМФК.

Сьогодні ми живемо в умовах московсько-української війни і змушені пристосовуватися до її реалій з вимкненням світла, зникненням зв’язку, сиренами повітряної тривоги. Але ми повинні думати і про майбутній день, бо Україні потрібні висококваліфіковані фахівці. День відкритих дверей проводиться задля двох питань: чому саме Івано-Франківський фаховий медичний коледж і як вступити у цей заклад освіти?

Презентація коледжу повинна допомогти з вибором майбутнього фаху і коледжу для його здобуття, дати абітурієнтам і їхнім батькам інформацію про найстаріший на Прикарпатті медичний навчальний заклад, який в наступному році відзначатиме 85-річчя з часу створення, переконати, що це один з найавторитетніших в Україні заклад серед аналогічних, де вчитися престижно, цікаво і результативно для становлення висококласного спеціаліста. Шкода, що зараз немає можливості прийняти очно абітурієнтів у приміщенні коледжу, показати навчальні аудиторії, сучасне обладнання, комфортні і безпечні умови для навчання і проживання (на травень, сподіваються, буде така можливість під час повторного Дня відкритих дверей). А наразі про історію ІФМФК, матеріально-технічну базу, умови навчання, бібліотеку, спорткомплекс, гуртожиток, перспективи працевлаштування учасники онлайн-зустрічі могли дізнатися з відеоролика та з виступу директора коледжу, колишнього випускника Володимира Васильовича Стасюка.

За його словами, медицина – це найпрекрасніше з усіх мистецтв, бо дає змогу вивчати себе – людину, що є найвищим творінням Господа. А опановування медичного фаху є цікавим і пізнавальним, сумлінне навчання є шляхом до вдосконалення. Людина з медичною освітою завжди знайде роботу.

І здобути таку освіту варто в ІФМФК. Ліцензійний обсяг набору цьогоріч – 300 студентів на спеціальність Медсестринство. Після 9-го класу на спеціалізацію Лікувальна справа (фельдшери) 92 місця регіонального замовлення, на спеціалізацію Сестринська справа – 93. Після 11-го класу навчання лише на контрактній основі, до 30 осіб на спеціалізації Акушерська справа і до 30 на спеціалізації Сестринська справа.

Терміни навчання у коледжі для вступників після 9-го класу – 4 роки, після 11-го – 3 роки (раніше акушерки вчилися 2 роки 5 місяців). Випускники отримуватимуть дипломи «фахового молодшого бакалавра». До речі, через два дні, 31 січня, відбудеться вручення дипломів майбутнім акушеркам і акушерам, які першими в області отримають документи з таким освітньо-кваліфікаційним записом.

Детальніше про умови прийому та особливості цьогорічної вступної кампанії розповіла відповідальний секретар приймальної комісії, зав. методкабінету Альона Миколаївна Валовіна.

З минулого року прийом заяв і документів і після 9-го класу, і після 11-го здійснюється в електронній формі через електронний кабінет. При потребі у коледжі абітурієнтам допоможуть і е-кабінет створити, і документи подати. Документи можна подавати на дві спеціалізації.

Щодо термінів вступної кампанії і форми проведення вступних випробувань, то наразі майбутніх абітурієнтів ознайомлено з проєктом Правил прийому до ІФМФК. Після їх затвердження будуть повідомлені конкретні дати початку реєстрації електронного кабінету, прийому заяв і документів, вступних іспитів, оприлюднення рейтингових списків. Це ж стосується самих вступних випробувань: в якому форматі вони проходитимуть.

У червні у коледжі діятимуть підготовчі курси з української мови.

Під час Дня відкритих дверей абітурієнтів поінформовано не лише про вступну кампанію. Було також чимало запитань про коледж, гуртожиток, безпекові умови навчання, можливості проходження практики в Німеччині тощо.

Ще один День відкритих дверей відбудеться 28 травня. Планується провести його в очному форматі у коледжі.

Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165