Новини

Вітаємо з Міжнародним днем фельдшера!

     Адміністрація КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) вітає студентів спеціалізації Лікувальна справа, випускників різних років, викладачів, які готують майбутніх спеціалістів, з Міжнародним днем фельдшера!
     Таке календарне свято – Міжнародний день фельдшера відзначається 21 лютого. Це день тих, хто першим надає медичну допомогу в бригаді екстреної медичної допомоги чи у медичних пунктах, а тепер, під час московсько-української війни, у складі Збройних сил України, безпосередньо на полі бою, в госпіталях. Від їхнього професіоналізму, оперативності, вмінь залежить життя багатьох людей, вони – ангели-охоронці.
     Слово «feldscher» в перекладі з німецької означає «польовий цирульник». Перші фельдшери з'явилися в Німеччині в середні віки – вони надавали екстрену допомогу пораненим під час боїв.
     Саме в медичному коледжі майбутні фельдшери здобувають свій професійний фах. Вже з часу навчання вони усвідомлюють важливість своєї майбутньої професії, знають, що фельдшер має право в першу чергу надавати невідкладну медичну допомогу, проводити обстеження і встановлювати діагноз, проводити самостійне лікування або направляти пацієнта до лікаря-фахівця, він має достатню кваліфікацію, щоб діагностувати і лікувати захворювання, а в деяких випадках в змозі замінити лікаря.
     Вітаємо усіх, хто обрав для себе такий відповідальний і складний фах. Вже  тепер це і ваше професійне свято. Бажаємо сил, натхнення і успіхів наразі у навчанні, а згодом – у професійній діяльності! Адже ваша праця дуже цінна, адже ви рятуєте людські життя!
     Особливі вітання тим випускникам, які сьогодні є бойовими медиками і рятують життя не лише своїм побратимам, а й нам усім.
     Віримо в Перемогу, спільно працюймо задля Перемоги!
Адміністрація коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165