Новини

Навчання на циклі спеціалізації «Асистенти фізичного терапевта» відділення післядипломної освіти коледжу

     Тридцять шість молодших медичних спеціалістів з 14 лютого проходять навчання на циклі спеціалізації «Асистенти фізичного терапевта», який проводиться на відділенні післядипломної освіти коледжу відповідно до затвердженого директором департаменту охорони здоров’я ОДА Календарного плану підвищення кваліфікації та спеціалізації молодших спеціалістів з медичною і фармацевтичною освітою на 2023 рік.
     Слухачі циклу навчаються за змішаною формою: теоретичні заняття відбуваються в онлайн форматі із застосуванням дистанційних освітніх технологій (освітня платформа Zoom), практичні заняття проводяться очно на базі центру фізичної та реабілітаційної медицини КНП Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради (керівник циклу навчання - завідувачка центру Загородня Катерина Олегівна). Слухачі також працюють на базі відділень фізіотерапії та реабілітації КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр», КНП «Міська дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради».
     Для навчання слухачів підготовлено робочу програму, яка погоджена експертом департаменту охорони здоров’я ОДА; всі навчальні матеріали, зокрема, лекції, презентації, методичні рекомендації, відеоматеріали є доступними і відкритими для курсантів та розміщені на  офіційному сайті коледжу. Слухачі також мають можливість провести самооцінку набутих в результаті навчання знань, компетентностей і практичних навичок та пройти тестування із застосуванням Google форм.
     Підготовку слухачів на циклах спеціалізації «Асистенти фізичного терапевта», «Асистенти ерготерапевта» на відділенні післядипломної освіти КЗ ФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) було розпочато ще в 2021 році, тоді таке навчання пройшли 60 молодших спеціалістів з медичною освітою. А з 2022 року на відділенні проводяться цикли удосконалення для контингенту слухачів «Асистенти фізичного терапевта» та «Асистенти ерготерапевта».
     Відповідно до наказу МОЗ України від 10.11.2022 року № 2016 «Про подальше удосконалення системи післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку фахівців з фаховою передвищою, початковим рівнем (короткий цикл) та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної і фармацевтичної освіти та магістрів з медсестринства» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 січня 2023 року за № 39/39095) заклади охорони здоров’я області при формуванні плану-заявки на  2024 рік можуть запланувати для своїх працівників проходження:
- спеціалізації за фахом на циклі «Фізична та реабілітаційна медицина» для контингенту слухачів «Сестра медична/брат медичний; спеціальність (кваліфікація) після циклу спеціалізації - «Сестра медична/брат медичний з реабілітації»;
- спеціалізації за профілем роботи на циклі «Фізична терапія та ерготерапія» для контингенту слухачів «Сестра медична/брат медичний»; спеціальність (кваліфікація) після циклу спеціалізації – «Асистент фізичного терапевта», «Асистент ерготерапевта»;
- тематичного удосконалення на циклі «Фізична терапія та ерготерапія» для контингенту слухачів «Асистент фізичного терапевта», «Асистент ерготерапевта».
Якщо у керівників закладів охорони здоров’я є гостра потреба у проведенні додаткового циклу спеціалізації «Асистенти ерготерапевта» чи циклів тематичного удосконалення «Асистенти фізичного терапевта», «Асистенти ерготерапевта», то адміністрація коледжу готова організувати його проведення у 2023 році на відділенні післядипломної освіти.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo