Новини

Відвідання обласної бібліотеки і знайомство з унікальною колекцією Шевченкіани

     Виховні години, екскурсії, участь в онлайн-марафоні – різноманітними заходами студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відзначили Шевченківські дні.
     9 березня студенти 10 групи І курсу спеціалізації  Лікувальна справа (керівниця Олеся Іванівна Гафійчук) провели пізнавально-оглядову екскурсію обласною науковою універсальною бібліотекою імені Івана Франка та побачили унікальну колекцію Шевченкіани громадського діяча Романа Ткача до річниці від дня народження Тараса Шевченка.
     Майже півмільйонний книжковий фонд різногалузевої літератури – таким надбанням володіє сьогодні головна книгозбірня області, яка є провідною установою в галузі бібліотечного краєзнавства, депозитарієм регіональних видань і періодики та займає чільне місце для отримання належних освітніх послуг та здобуття якісних знань.
     Під час пізнавально-оглядової екскурсії для швидкого зорієнтування в документно-інформаційних ресурсах обласної книгозбірні студенти відвідали структурні підрозділи бібліотеки, зокрема: відділ читального залу, літератури з питань мистецтва, економіко-виробничої літератури та краєзнавчої літератури.
     Організувала і провела пізнавально-оглядову екскурсію бібліотекою завідувачка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик.
     Цього ж дня студенти мали унікальну можливість відвідати колекцію раритетних «Кобзарів», портретів Тараса Шевченка та листівок «Шевченкіани» громадського діяча Романа Ткача до річниці від дня народження Т. Г. Шевченка. Презентація приватної колекції, яку знаний колекціонер, народний депутат України кількох скликань та колишній голова обласної держадміністрації Роман Ткач збирав протягом багатьох років, відбулася у виставковій залі відділу літератури з питань мистецтва. До речі, повна колекція налічує близько 300 експонатів, лише «Кобзарів» різних років випуску в ній є 130. Цікаво і пізнавально для студентів побачити раритетні книги, картини, художні листівки, конверти минулого століття.
     Як зазначили працівники бібліотеки, мистецька Шевченкіана виступає духовним скарбом для України, адже творча спадщина Тараса Григоровича Шевченка стала дорогоцінним надбанням світової культури. На творах Кобзаря зростають, морально мужніють, духовно збагачуються. Не можливо уявити нашої країни, нашої культури без Тараса Шевченка.
     Також в головній книгозбірні області розгорнуто книжково-ілюстративну викладку «Тарас Шевченко: стежки до пізнання життя та творчості». А ще спеціально для відвідувачів з ІФМФК підготували куточок медичної літератури, де серед інших видань була книга «Праця як молитва. 30 постатей випускників Івано-Франківського медичного фахового коледжу», видана до 30-річчя Незалежності України.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165