Новини

На екскурсію – в краєзнавчий музей

     Студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) не лише навчаються і волонтерять. В умовах московсько-української війни психологічно важливо не зациклюватися на тривозі і стресі, а знаходити позитивні емоції від екскурсій, відвідувань театру чи музеїв, зустрічей з цікавими людьми.
     Так, студенти групи І-3 спеціалізації Сестринська справа (керівниця Галина Василівна Басараб) відвідали Івано-Франківський краєзнавчий музей. Це була екскурсія музеєм з виходом на оглядовий майданчик.
     Студенти групи ознайомилися з історією заснованого у  1662 році Станіслава, що з 1962 року носить ім’я Івана Франка та з історією будівництва  Ратуші – головної споруди міста. Цікаво було дізнатися, що перша будівля ратуші була дерев’яна, друга – кам’яна, але її знищила пожежа, третю зруйнувала Перша світова війна, четверта збудована у 1935 році. А з 1959 року тут працює краєзнавчий музей.
     Гід розповідала цікаві факти з життя графів Потоцьких, Івана Франка, митрополита Андрея Шептицького і як вони пов’язані з містом між двома Бистрицями. Приміром, засновником і розбудовником Станіслава був Анджей Потоцький; Іван Франко неодноразово бував у нашому місті; Андрей Шептицький більше року був єпископом Станіславським.
      Вражають останні  прижиттєві слова Андрея Шептицького: «Україна звільниться від свого упадку та стане державою могутньою, з’єднаною, величавою, яка буде дорівнюватися другим високо розвинутим державам. Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і злагода будуть панувати в ній».
     Такі екскурсії є цікавими, пізнавальними, а також згуртовують студентів.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165