Новини

Для ліцеїстів – ознайомлення з ІФМФК

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) побували ліцеїсти Івано-Франківського ліцею імені Вячеслава Чорновола. Для них відвідання нашого закладу освіти мало і профорієнтаційне, і пізнавальне, і навіть практичне значення.
     Тридцять дев’ятикласників ліцею разом зі своєю вчителькою прийшли у коледж для ознайомлення: яких фахівців тут готують, які умови для навчання, які традиції і здобутки коледжу. За кілька місяців дехто з ліцеїстів може продовжити навчання у закладах фахової передвищої освіти, то ж така екскурсія ІФМФК має насамперед профорієнтаційну мету.
     Уже з холу коледжу, де відвідувачів зустрічають латинські вислови і численні фотографії випускників, із затишних коридорів і аудиторій, зі «скриньки довіри», з вазонів на вікнах можна відчути, як тут дбають про умови навчання і побуту студентів.
     Особливо цікаво учням було в тренажерному кабінеті, де студенти відпрацьовують практичні навики. Детальніше про використання фантомів, тренажерів розповів і продемонстрував їх викладач хірургічних дисциплін Володимир Миколайович Яцків. А як інструктор військово-медичної допомоги формату DCC, він провів мінілекцію з надання домедичної допомоги, що особливо важливо в часі московсько-української війни.
     А війна про себе нагадала безпосередньо під час відвідання ліцеїстами коледжу. Прозвучала сирена повітряної тривоги – і гості спустилися у цокольне приміщення, де обладнане укриття. В аудиторії 04 саме знаходиться музей історії побутової та медичної техніки, створений завдяки викладачу фізики Олександру Романовичу Кравцю. Можна було переглянути численні експонати музею, а водночас дізнатися більше про історію найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу, який в наступному році відзначатиме своє 85-річчя.
     З вітальним словом до ліцеїстів звернувся директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, колишній випускник тоді ще медичного училища. Він не лише згадав гарну історію закладу освіти, сьогодні одного з найавторитетніших в Україні, а й аргументував, чому тут варто вчитися і навіщо «необхідно вивчати, шанувати і любити свій організм».
     А студентки 5 групи ІІІ курсу спеціалізації Лікувальна справа Марина Мороз та Анастасія Шуляк виступили перед учнями з інформацією на тему «Алкоголізм, наркоманія та тютюнопаління, їх вплив на молодий організм».
З завершальним словом від ліцеїстів виступила класна керівничка Олександра Богданівна Каспрук, яка подякувала за гостинний і теплий прийом. Вона також відмітила: «Нема колишніх учнів, є дорослі діти. А правильно посіяне якісне зерно у благодатних умовах дає добрі сходи».
     Дехто з ліцеїстів після такого відвідання коледжу, можливо, визначить для себе майбутній життєвий шлях і через кілька місяців почне здобувати в ІФМФК освітньо-професійний рівень «фаховий молодший бакалавр».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165