Новини

На культову виставу «Солодка Даруся» в драмтеатр

     Новий похід в театр. Студенти групи ІІ-6 КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР подивилися виставу Івано-Франківського національного академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка «Солодка Даруся» за мотивами культового роману Марії Матіос.
     Ця вистава не потребує реклами, бо стала вже своєрідною легендою: постановку франківців бачили і прикарпатці, і жителі багатьох міст України, і за кордоном. По-особливому, як своєрідне відкриття, її сприймали глядачі східних областей України. І ось 17 березня студентки ІІ курсу 6 групи спеціалізації Сестринська справа разом із класною керівницею групи, викладачкою української мови та літератури Ярославою Гениківною Максимів прийшли в Івано-Франківський драматичного театру переглянути драму «Солодка Даруся».
     Це вистава за романом української письменниці Марії Матіос, вперше поставлена на сцені нашого драмтеатру у 2008 році, а вже 2009 році  «Солодка Даруся» була номінована на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.
     У виставі розказано про гірку долю Дарусі та її батьків, понівечених НКВД у період  радянської  окупації Західної України. Це приголомшлива розповідь про людську жорстокість і незнищенне добро водночас, про любов і прощення, гріх і кару за нього, про безпощадні жорна історії.
     Напружена, прониклива атмосфера вистави, мабуть, не залишила нікого байдужим.  Постановка драмтеатру дозволила   побачити нашим студенткам циклічність історії, зрозуміти через життя головних героїв трагедію  українців Галичини та Буковини у ХХ столітті та усвідомити, що ми повинні добре пам’ятати трагічні уроки історії, щоб не допустити їхнього повторення в майбутньому.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165