Новини

Засідання творчої групи на тему вакцинації

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулося засідання творчої групи на тему «Сучасні погляди на вакцинацію. Показання та протипоказання. Проведення щеплень». Засідання проведено з використанням інноваційних методів.
     Студенти ІФМФК показують високі знання не тільки під час проведення практичних занять, а й беруть активну участь у позааудиторних заходах. Зокрема, викладачі Наталія Валентинівна Хван та Марія Степанівна Пинило провели засідання творчої групи на тему «Сучасні погляди на вакцинацію. Показання та протипоказання. Проведення щеплень», де були висвітлені питання імунопрофілактики. Студенти продемонстрували виконання щеплень проти гепатиту В у пологовому стаціонарі та щеплення вакциною ІНФАНРИКС ГЕКСА.
     На засіданні використовувалися елементи ділової клінічної гри. Усі присутні мали можливість, завдяки демонстрації відеоматеріалів на екрані, уявно побувати в пологовому відділенні, почути перший крик новонародженого малюка, побачити всі етапи подальшого перебування та спілкування батьків та медичного персоналу, аж до виписки з пологового відділення. Студенти майстерно проявили себе в ролях молодих та щасливих батьків, які разом зі своїм новонародженим синочком, при підтримці високопрофесійного медперсоналу, пройшли всі етапи медичного спостереження в пологовому відділенні.
     Також присутні змогли побачити наступний крок у житті новонародженого –відвідування поліклініки з демонстрацією етапів медсестринського процесу: спілкування з батьками; перебування дитини в кабінеті прийому лікаря-педіатра з проведенням усіх необхідних маніпуляцій перед щепленням; відвідування кабінету профілактичних щеплень з відпрацюванням навику вакцинації вакциною ІНФАНРИКС ГЕКСА.
     Студенти акцентували увагу на нових законодавчих документах МОЗ щодо імунопрофілактики, основних правилах інфекційної безпеки, утилізації медичних відходів, необхідності дотримання холодового ланцюга при транспортуванні та зберіганні вакцин.
     У підсумку заняття було доведено, що вакцинація – це дієвий захист власного здоров’я та здоров’я близьких. «Жодній дитині не повинно бути відмовлено у вакцинації, без серйозного обміркування даного рішення для дитини та суспільства» (ВООЗ).
     Присутні викладачі та студенти вдячні за високопрофесійне проведення засідання творчої групи на сучасному інноваційному рівні.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165