Новини

Практичне заняття в опіковому відділі ОКЛ

     Студенти випускного курсу КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) на базі обласної клінічної лікарні відпрацьовують практичні навики з надання медичної допомоги при опіках.
     В умовах московсько-української війни кількість і тяжкість опіків суттєво збільшилися. Деякі науковці наводять статистику, що чотири відсотки від загальної кількості поранень – саме опіки. Та і у мирному житті ураження вогнем – не рідкість. Тому важливо приділяти такій темі належну увагу.
    Студенти IV курсу 5В підгрупи спеціалізації Лікувальна справа під керівництвом викладача хірургічних дисциплін Василя Миколайовича Василюка працюють в опіковому відділенні обласної клінічної лікарні. Приміром, проведено огляд хворого з опіком 3Б ступеня – це коли глибоко пошкоджені шкірні покриви. Такому хворому здійснено пересадку шкіри.
    В опіковому відділенні сьогодні більшість пацієнтів – поранені захисники. Найчастіше з мінно-вибуховими пораненнями. Студенти допомагали медсестрі провести перев’язку гнійної рани стегна одному з поранених. До речі, медсестра в минулому році закінчила ІФМФК і сьогодні працює в опіковому відділенні ОКЛ.
    Під час таких занять біля ліжка хворого студенти мають можливість поєднувати теорію з оволодінням практичними навиками.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165