Новини

Студенти ІФМФК готуються до практики в Німеччині

     Девять студенток КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) поїдуть на практику в Німеччину в рамках програми ERASMUS+ Mobilitat. 22 березня з цими студентами та їхніми батьками зустрілися керівниця Тюрінгійської агенції європейських програм Ліліана Грицишин та представники адміністрації коледжу.
     З 2017 року Івано-Франківський медичний фаховий коледж співпрацює з Тюрінгійською агенцією європейських програм. Завдяки такій співпраці у вересні минулого року ІФМФК став членом консорціуму «Mobi-Thu» в рамках програми ERASMUS+ Mobilitat. Вперше в історії програми ERASMUS+ її учасниками стали коледжі та училища України, в тому числі Івано-Франківський медичний фаховий коледж.
     У рамках цієї програми в минулому році представники ІФМФК мали зустрічі у формі скайп-конференції з керівництвом Тюрінгійської агенції європейських програм, а  заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Гафійчук, викладачка німецької мови Олеся Гафійчук, завідувачка відділення Олеся Сухоручко побували в місті Ерфурт, Тюрінгія (Німеччина). Досягнуто домовленості, що студенти ІІІ-ІV курсів спеціалізацій Сестринська справа та Лікувальна справа, які добре володіють німецькою мовою,  навесні матимуть можливість пройти виробничу (переддипломну) практику в медичних закладах Тюрінгії.
     Перед таким стажуванням в Німеччині у коледжі проводилися додаткові заняття з удосконалення рівня німецької мови.
     Першими на переддиплому практику поїдуть дев’ять здобувачів освіти випускного курсу. Саме з цими студентками та їхніми батьками 22 березня по відеозв’язку зустрілася керівниця Тюрінгійської агенції європейських програм Ліліана Грицишин. Вона розповіла про організацію, яку очолює, і про співпрацю з ІФМФК, про Тюрінгію, дещо з історії, основні міста цієї землі. У двох з них – Нордхаузен та Ротенбург, у великих шпиталях, і проходитимуть практику наші здобувачі освіти.
     Завдяки програмі ERASMUS+ для них безплатними є дорога до Німеччини, проживання і харчування, плюс студентки отримуватимуть щомісяця «кишенькові гроші». Це прояв допомоги Україні в час війни.
     З усіма учасниками програми підписані тристоронні угоди – між Тюрінгійською агенцією європейських програм,  Івано-Франківським медичним фаховим коледжем та студенткою. Після закінчення здобувачі освіти отримають сертифікати.
     Ліліана Грицишин відповіла також на запитання батьків щодо умов проживання, графіку роботи під час практики (без нічних змін), можливість відвідати цікаві місця Тюрінгії. Порадила студенткам «не лякатися, не боятися, при потребі попросити говорити повільніше» (в тюрінгійців є свій акцент), водночас попросила дотримуватись правил поводження в Німеччині, усміхатися, бути привітними з колегами і пацієнтами.
     З настановами, яких правил дотримуватися в Німеччині, на що звертати особливу увагу, як паралельно готуватися до ліцензійного іспиту Крок.М, до студенток звернувся директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. При цьому наголосив: «Пам’ятати про коледж та його імідж, пам’ятати, що ви представляєте великий народ і велику державу».
     Корисними були і поради практичної психологині Христини Василівни Бенько, щоб зняти хвилювання і студенток, і батьків. Але це приємні хвилювання. Важливо проявити повагу до традицій Німеччини, вдячність її людям за допомогу у час московсько-української війни, п’ятати про промоцію України за кордоном.
     На зміну студенткам випускного курсу, коли вони повернуться з передипломної практики, в Тюрінгію поїдуть студентки ІІІ курсу спеціалізацій Сестринська справа та Лікувальна справа на виробничу практику.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165