Новини

Сила поетичного слова

     Студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) долучилися до відзначення Всесвітнього дня поезії. Другокурсники стали учасниками презентації поетичних книг Ярослава Ткачівського.
     21 березня з нагоди Всесвітнього дня поезії студентки ІІ курсу 2 групи спеціалізації Сестринська справа разом із класною керівницею Ольгою Степанівною Кувік на годині спілкування відвідали Івано-Франківську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Івана Франка, де відбулася презентація двох поетичних книжок «Озброєний своїм і Божим словом» і «Перлини для Музи» заступника голови Національної спілки письменників України, знаного українського поета, прозаїка, пісняра, журналіста Ярослава Ткачівського.
     Перша книга – це своєрідна лірично-публіцистична хроніка мирного життя України з перших днів нового тисячоліття, потім бурхливих подій Революції Гідності і до нинішнього 2023-го. Це реакція на агресію рф у Криму, на Донбасі й загалом в Україні, а також емоційне відображення окремих епізодів бойових дій, масованих атак і страшних кривавих злочинів рашистів у час жорстокої війни.
     А роман у віршах «Перлини для Музи» вміщує задушевні поезії майстра інтимної лірики, які зворушать серця усіх небайдужих.
     Із задоволенням занурилися у магію поетичного слова Ярослава Ткачівського не лише працівники бібліотек Івано-Франківська, письменники, краєзнавці, вчителі з ліцею рідного села поета Вікторова, працівники Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк, а й студенти медичного фахового коледжу. Адже під час презентації лунали вірші Ярослава Ткачівського.
     За словами поета, поезія вселяє надію в перемогу, віру у те, що неодмінно настане українська весна. Це окремий фронт – духовна оборона.
     Ярослав Ткачівський для коледжу подарував свою книгу, яка буде у бібліотеці ІФМФК.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165