Новини

Засідання керівників груп

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулося засідання керівників груп. Поряд з розглядом важливих поточних проблем і організаційних питань, воно стало своєрідним підвищенням кваліфікації, як комунікувати зі студентами, на які виховні моменти звернути особливу увагу, як зацікавити і спонукати здобувачів освіти до співпраці.
     Як повідомила заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, у коледжі розроблені критерії оцінювання роботи керівників груп. У травні на засіданні педагогічної ради буде заслухано роботу кураторів. А важливість такої роботи повинен усвідомлювати кожний.
     І дрібниць тут немає. Важливо постійно спілкуватися зі студентами. Тим більше, що через дистанційне навчання (ковід, а потім війна) таке спілкування було дещо обмеженим. Десь потрібно звернути більшу увагу на відпрацювання пропусків, десь на проходження практики, десь на здоровий спосіб життя, культуру поведінки, а десь на підготовку до випускного.
     Чи, приміром, конфліктні ситуації, які часто виникають в маленьких колективах чи між студентами. Одним варто нагадати про булінг, його неприпустимість і покарання за цькування. Іншим варто знати, куди можна звернутися зі своїми проблемами – до керівника групи, до психолога, адже кожну проблему можна вирішити. Надати таку допомогу готова і практична психологиня коледжу Христина Василівна Бенько, яка взяла участь у засіданні. Це можуть бути індивідуальні бесіди зі студентами чи тренінги у групах.
     Про контроль за відвідуванням занять, проведення консультацій, реєстрацію на Крок.М. четвертокурсників, отримання свідоцтв про повну загальну середню освіту другокурсниками, індивідуальні навчальні плани в електронній формі говорили  у своїх виступах завідувачки відділень Олеся Василівна Сухоручко і Мирослава Василівна Вацеба.
     Такі засідання керівників груп можуть стати своєрідним підвищенням їхньої кваліфікації, – зазначив директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. Його виступ мав вигляд порад, акцентів на релігійні аспекти в часі підготовки до Великодня, власні міркування, як зацікавити студентів, і повідомлення з літератури, які були б цікаві багатьом.
     Насамперед наголосив, що саме керівники груп відповідають за психологічний клімат у групі – вони найбільше знають студентів, а ті їм найбільше довіряють. Використовувати такий метод, як змагальність між групами. А при індивідуальній роботі зі студентом використовувати методику «двох шансів»: «або ви продовжуєте життя своїх батьків, або вкорочуєте його – діє безвідмовно». І не треба одразу телефонувати мамі, а варто спершу поговорити зі студентом.
     У часі підготовки до Великодня слід більшу увагу приділити духовним питанням, зосередитися на Нагірній проповіді: «Тож будьте досконалими, як досконалий Отець ваш Небесний» (Матвія 5:48). Чим не цікаві теми для обговорення на годині спілкування – книга відомого прикарпатського астронома Івана Климишина «Вчені знаходять Бога», чи відеорозповіді братів Капранових «Історія України за 10 хвилин», чи блоги Олега Криштопи «Історія для дорослих», чи ідея відновлення в Україні паралельного літочислення (2023-й і 7531-й, навіть Китай молодший), чи сайт «Україна Інкогніта», чи проєкт «85 спогадів випускників ІФМФК». Як наголосив Володимир Васильович Стасюк, студентів слід активніше долучати до годин спілкування – нехай готуються до таких заходів, щоб поділитися зі своїми одногрупниками цікавинками з прочитаного чи побаченого, нехай дискутують, висловлюють свої міркування.
     Наступне засідання керівників груп відбудеться у квітні, теж у формі підвищення кваліфікації. Уже можна буде і певним досвідом поділитися.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165