Новини

Екскурсія коледжем та мінілекції – для ліцеїстів

     Знову на екскурсію в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) прийшли ліцеїсти Івано-Франківського ліцею імені Вячеслава Чорновола.
    З ознайомчо-просвітницькою метою коледж відвідали ліцеїсти 9-В класу (класна керівниця Світлана Василівна Квасниця). Це була не лише профорієнтаційна екскурсія: дізнатися, яких фахівців готують в ІФМФК, які умови для навчання, а й просвітницько-прикладна: почути, побачити, зрозуміти щось цікаве і корисне.
    Адже в тренажерному кабінеті викладач хірургічних дисциплін Володимир Миколайович Яцків прочитав невелику лекцію з надання домедичної допомоги. Така тема є особливо актуальною під час московсько-української війни. Водночас ліцеїсти побачили, які умови створені в ІФМФК для відпрацьовування студентами практичних навиків з використанням фантомів, тренажерів. А в медпункті коледжу вони змогли побачити, як знімається електрокардіограма.
    Цікавою була також зустріч з викладачкою педіатрії Марією Степанівною Пинило. А в музеї історії побутової та медичної техніки завідувач музеєм, викладач фізики Олександр Романович Кравець розповів про особливі експонати, які могли б зацікавити дев’ятикласників. Ця екскурсія музеєм завершилася наочною демонстрацією на фантомі, як шкідливо впливає куріння на легені.
    З ліцеїстами зустрівся директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, колишній випускник закладу освіти, який зараз очолює. Більш як пів століття тому він закінчив медичне училище, яке є найстарішим на Прикарпатті медичним навчальним закладом, що в наступному році відзначатиме своє 85-річчя. Такий поважний період часу – це і гарна історія, і велика кількість високопрофесійних фахівців, і визнання як одного з найавторитетніших в Україні закладу освіти, і сучасні умови для навчання та здобуття практичних навичок сьогоднішніми студентами.
    Ліцеїсти подякували представникам коледжу за цікаву і корисну екскурсію закладом освіти.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165